Δηλώσεις Δημήτρη Λουκά στη ΔΡΤ για όσα έγιναν στην αναμέτρηση Παναρκαδικός-Μολαϊκός (ηχητικό)

Τρίτη, 13 Απριλίου 2021 21:19

Ο υποψήφιος, εκ μέρους του Παναρκαδικού, στις εκλογές της ΕΠΣΑ και μέλος του Τριφυλλιού, Δημήτρης Λουκάς, σχολίασε στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης την ανακοίνωση του συλλόγου σχετικά με όσα έλαβαν χώρα στην αναμέτρηση με τον Μολαϊκό και συγκεκριμένα με την αμοιβή του παρατηρητή αγώνα.

Για το συγκεκριμένο ζήτημα ο κύριος Λουκάς ανέφερε, μεταξύ άλλων:«Πριν από κάθε αγώνα ο διαιτητής και οι παράγοντες που συμμετέχουν στο παιχνίδι πληρώνονται προκαταβολικά. Στα γραφεία του Παναρκαδικού ήρθε ένα χαρτί που ζητούσε αμοιβή παρατηρητή αγώνα. Εγώ συγχαίρω την ΕΠΟ για την απόφασή της να βάλει τοπικούς παρατηρητές ώστε να μειωθούν τα έξοδα. Εμείς γνωρίζαμε από την Ομοσπονδία, η οποία μας είχε ενημερώσει από την Παρασκευή πως δεν θα πληρωθεί ο παρατηρητής. Ο συγκεκριμένος, Αρκάς και Τριπολίτης, ο οποίος με την υπογραφή του Παναρκαδικού συμμετείχε στη διοίκηση της ΕΠΣΑ ήρθε να διεκδικήσει τα λεφτά. Εμείς, επαναλαμβάνω, γνωρίζαμε πως δεν πρέπει να τα δώσουμε. Μετά από παρότρυνση του διαιτητή και αφού να το πω λαϊκά «ξευτιλιστήκαμε», δώσαμε το ποσό των 60 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα, οι ίδιοι άνθρωποι που μας καλούσαν να τους πληρώσουμε μας πήραν τηλέφωνο για να επιστρέψουν τα χρήματα και να μας ζητήσουν συγγνώμη. Εγώ χαρακτηρίζω αυτή τη συμπεριφορά ως ερασιτεχνική. Τα έγγραφο ήρθε Παρασκευή και την επόμενη μέρα κυκλοφόρησε το χαρτί με την υπογραφή του Προέδρου και του γραμματέα για να πληρωθούν τα 60 ευρώ. Αρα, μιλάμε για ερασιτέχνες και ανθρώπους που δεν είναι ικανοί να διοικήσουν το ποδόσφαιρο της Αρκαδίας. Για να διοικήσεις πρέπει να έχεις ματώσει. Είτε στα πόδια, είτε στην τσέπη. Με ποιους είμαι εγώ ας το κρίνουν οι παράγοντες, οι ποδοσφαιριστές και οι διοικήσεις.

Δεν γίνεται σε ένα σωματείο όπως ο Παναρκαδικός, παρουσία διαιτητών από άλλο νομό, να ζητούν χρήματα που δεν έπρεπε να δώσει ο σύλλογος και να νομίζουν οι διαιτητές και οι υπόλοιποι ότι δεν θέλουμε να πληρώσουμε. Στον Παναρκαδικό υπάρχει ήθος και μεγάλη προσπάθεια. Συγχαρητήρια στον κύριο Καναβέτα και σε όλο το διοικητικό συμβούλιο που παλεύουν να κρατήσουν την ομάδα στη Γ’ Εθνική. Χρειαζόμαστε όλες τις ομάδες. Και τον Αστέρα μας και τον Παναρκαδικό και τον Ερμή Μελιγούς που παίζουμε στην ίδια κατηγορία και όλες τις ομάδες. Ο Κώτσιρας ξεκίνησε από ομάδες της Μεγαλόπολης, έπαιξε στον Παναρκαδικό και τώρα στη Super League. Γιατί να μην υπάρξουν και άλλα παιδιά σαν αυτόν; Όπως έγινε και παλαιότερα με παίκτες όπως ο Χατζόπουλος και ο Κούβαλης. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο πρέπει να υπάρχει και αν δεν μπορούμε να δώσουμε σε αυτό, τουλάχιστον να μην είμαστε εισπράκτορες, να μην ζητάμε.

Επειδή σε δύο μήνες έχουμε εκλογές δεν θέλω να δώσω συνέχεια. Ακουσα στο γήπεδο από παράγοντα της ΕΠΣΑ να μου λέει πως πρέπει να ντρέπομαι. Ο συνδικαλισμός δεν είναι έμμισθος. Ασχολείσαι με το ποδόσφαιρο για να βοηθήσεις, όπως μπορείς. Μην δημιουργείς όμως προβλήματα και ιδιαιτέρως οικονομικά. Ας με κατηγορήσουν, αλλά θα πω πως στη σημερινή ΕΠΣΑ υπάρχουν μερικοί που είναι εισπράκτορες του αρκαδικού ποδοσφαίρου».

Ο κ. Λουκάς σχολίασε ακόμη τις υπόλοιπες ομάδες του νομού, την αγωνιστική κατάσταση του Παναρκαδικού, τον προπονητή Θωμά Μαυρουδή, ενώ παρουσιάστηκε αισιόδοξος για την γρήγορη παραμονή στην κατηγορία.

Να αναφέρουμε πως από την πλευρά της ΕΠΣ Αρκαδίας σημείωσαν πως θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση για το συμβάν.

Ακολουθεί το ηχητικό απόσπασμα: