Δήμαρχος Τρίπολης | Ανακοίνωσε τα μέτρα στήριξης των επιχειρηματιών- Τι είπε για Παυλή-έργα (vid)

Τετάρτη, 4 Μαρτίου 2020 16:24

Στα πέντε μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Τρίπολης για την στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης που έχουν σχέση με το Δήμο, αναφέρθηκε στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης 4 Μαρτίου , στο Δημαρχείο, ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης.

Τα μέτρα αυτά τα χαρακτήρισε εξαιρετικά επίκαιρα, αφού οι επαγγελματίες επλήγησαν και από την ακύρωση των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων λόγω κορωνοϊού και, όπως είπε ο Δήμαρχος δείχνουν πως ο Δήμος είναι στο πλευρό των επιχειρηματιών, ενώ ανακοίνωσε και την εξέταση μείωσης δημοτικών τελών καθώς και των τελών ύδρευσης-αποχέτευσης από την ΔΕΥΑΤ.Τα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος μεταξύ άλλων είναι η μείωση των ενοικίων των δημοτικών καταστημάτων, η μείωση κατά 30% στα τέλη κατάληψης κοινόχρηστων χώρων για τους συνεπείς επιχειρηματίες, η μείωση των προστίμων για παραβάσεις όπως η ηχορύπανση, η παράταση προθεσμίας για όσους έχουν υποχρεώσεις στο Δήμο και η μείωση κατά 50% στα τέλη για το νόμιμο υπαίθριο στάσιμο εμπόριο.

Ο κ.Τζιούμης κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς να κάνουν  τις δικές τους προτάσεις για την λήψη και άλλων μέτρων, τα οποία δεν θα δημιουργούν οικονομικό πρόβλημα στο δήμο αλλά θα στοχεύουν στην στήριξη των επιχειρηματιών της πόλης.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τα έργα που γίνονται και διεκδικείται η «πατρότητά» τους από την δημοτική αρχή του κ.Παυλή, με αφορμή ανακοινώσεις για τα Σπήλαια Κάψια, ο κ. Τζιούμης τόνισε μεταξύ άλλων πως ο δήμος έχει συνέχεια και ό,τι καλό υπήρξε δεν ήρθαν να το γκρεμίσουν αλλά να το συνεχίσουν.

Σημείωσε πως για να γίνει ένα έργο δεν φθάνει μόνο η ένταξή του αλλά απαιτείται μία μεγάλη διαδικασία για να φθάσει η δημοπράτησή του και η δημοτική αρχή έτρεξε και θα συνεχίσει να τρέχει και στη συνέχεια.

Δήλωσε ακόμα πως ο Δήμος, σε πρόσφατη σύσκεψη που έγινε για έργα του ΤαΠΤΟΚ ήταν έτοιμος, κάτι που, όπως ειπώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν είχε γίνει όταν ήταν στο Δήμο ο κ.Παυλής και μάλιστα χαρακτηριστικά ειπώθηκε πως «ο δήμος επί δημαρχίας Παυλή έλαμψε δια της απουσίας του».

Επεσήμανε πως θα κάνει διαρκή απολογισμό και θα παρουσιάζει τα έργα και τις δημοπρασίες που έχουν ήδη γίνει και όχι ότι θα γίνει στην πορεία. Και εξήγησε πως η δημοτική αρχή Παυλή δεν κρίθηκε για ό,τι δεν έκανε αλλά για ό,τι έκανε τα χρόνια που ήταν στο Δήμο.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του Δημάρχου Κ.Τζιούμη στο βίντεο.