Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας στη ΔΡΤ: “Αναζητούνται όλες οι επαφές του 80χρονου – Σε καραντίνα η γυναίκα του” (ήχος)

Τρίτη, 24 Μαρτίου 2020 11:34

Αναστάτωση έχει προκληθεί στην Βόρεια Κυνουρία μετά το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα κορωνοϊού -“Χρειάζεται ψυχραιμία. Λαμβάνουμε όλα τα μέτρα – όπως έχουμε κάνει εξαρχής – για να περιορίσουμε την διάδοση του ιού”, δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας κ. Γιώργος Καμπύλης…

Ο κ.Καμπύλης μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο ανέφερε πως ο 80χρονος έχει μεταφερθεί στην Πάτρα (νοσοκομείο – σημείο αναφοράς), ενώ όπως ενημέρωσε ο Δήμος είναι σε επικοινωνία με το Κέντρο Υγείας Άστρους – όπου απευθύνθηκε αρχικά ο ασθενής – και τον ΕΟΔΥ και έχει ξεκινήσει η διαδικασία εντοπισμού τον ανθρώπων με τους οποίους ήρθε σε επαφή ο 80χρονος, προκειμένου να μπουν σε καραντίνα.Το κέντρο Υγείας αναζητά και ενημερώνει τα άτομα που είχε έρθει σε επαφή ο 80χρονος. Είναι ήδη σε καραντίνα ο γιατρός και ο οδηγός ασθενοφόρου του κέντρου υγείας Άστρους. Δεν έχουν κάποιο σύμπτωμα αλλά έπρεπε να μπουν σε καραντίνα” , δήλωσε ο κ.Καμπύλης, ενώ συμπλήρωσε: “Η γυναίκα του 80χρονου ενημερώθηκε πως πρέπει να μπει σε καραντίνα και εμείς είμαστε σαν Δήμος είμαστε σε επικοινωνία μαζί της για να της πηγαίνουμε τρόφιμα και οτι άλλο χρειαστεί”.

Όπως μας γνωστοποίησε ο κ.Καμπύλης συνεχίζονται οι προληπτικές απολυμάνσεις σε σημεία του Δήμου, με τα συνεργεία σήμερα να βρίσκονται στον ορεινό όγκο. “Θα δώσουμε ιδιαίτερη προσοχή στο χωριό από το οποίο κατάγεται το περιστατικό.Τσεκάρουμε που κυκλοφόρησε. Θέλει ψυχραιμία. Θα δούμε που έχει πάει με ποιους έχει έρθει σε επαφή. Έχει ακουστεί πως έχει πάει σε τράπεζα, φαρμακείο κτλ. Το ερευνούμε δεν επιβεβαιώνονται όλα”, δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κυνουρίας, ενώ συμπλήρωσε: “Από την πρώτη στιγμή είχα πει να αποφεύγονται οι άσκοπες επισκέψεις στα κέντρα υγείας για να μην έχουμε αυτά τα προβλήματα.Επικοινωνούμε τηλεφωνικά με το κέντρο υγείας όταν έχουμε κάποιο πρόβλημα υγείας. Χάνει δυνάμεις τώρα το κέντρο Υγείας γιατί δυο άτομα εξαιτίας της επαφής τους με το κρούσμα μπήκαν σε καραντίνα”.

Κλείνοντας δήλωσε: “Πρέπει να αντιμετωπίσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις δύσκολες αυτές συνθήκες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βγαίνουν οι ηλικιωμένοι από το σπίτι. Απευθύνω και πάλι παράκληση. Ο Δήμος είναι εδώ για όποιον το χρειαστεί”.

Ακούστε το ηχητικό: