Δημιουργήθηκε Ένωση Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ

Κυριακή, 9 Ιούλιος 2017 04:10

Επιτυχώς ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου Συνεδρίου Δημοτικών ΜΜΕ

Πρόεδρος της Ένωσης ο Μ. Κυριακίδης, Αντιπρόεδρος ο Τρ. Σωτηρόπουλος 

Με την ομόφωνη ψήφιση δημιουργίας Ένωσης Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ Ελλάδος ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του 2ου συνεδρίου των Δημοτικών ΜΜΕ στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, υπό την ευθύνη του Δημοτικού Ραδιοφώνου της Αθήνας “ΑΘΗΝΑ 984”, την αρωγή των Δημοτικών Ραδιοφώνων Πειραιά “ΚΑΝΑΛΙ 1” και Ηρακλείου Αττικής “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94” και υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Ομόφωνα αποφασίστηκε το 3ο Συνέδριο των Δημοτικών Ραδιοτηλεοπτικών ΜΜΕ θα πραγματοποιηθεί σε ένα χρόνο από το Δημοτικό Ραδιόφωνο “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 94FM” στο Ηράκλειο Αττικής, ενώ συγκροτήθηκε σε σώμα το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης, πρόεδρος του οποίου είναι ο Μιχάλης Κυριακίδης από τον “ΑΘΗΝΑ 984”, αντιπρόεδρος ο Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος από το Δημοτικό Ρ/Σ Τρίπολης, Ταμίας ο Κωνσταντίνος Λαόσογλου από το Δημοτικό Ρ/Σ Ιωαννίνων, Γραμματέας ο Αλέξανδρος Μπαρμπουνάκης από τη Δημοτική Ραδιοτηλεόραση Θεσσαλονίκης και Μέλος ο Στέλιος Μπρατσόλης από το Δημοτικό Ρ/Σ Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αθηναίων Επαμεινώνδας Λαμπρακάκης, μετέφερε τον χαιρετισμό του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη ο οποίος στο μήνυμά του τονίζει ότι: “οι δημοτικές συχνότητες πρέπει να εξαιρεθούν από τον διαγωνισμό, όπως έγινε και στην περίπτωση της ΕΡΤ”. Ανάλογο ήταν και το μήνυμα του δημάρχου Τρίπολης Δημήτρη Παυλή, που μετέφερε ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕ Τριαντάφυλλος Σωτηρόπουλος.

Στο ίδιο μήκος κινήθηκε και ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Γιώργος Πατούλης, ο οποίος τόνισε τον σπουδαίο ρόλο που παίζουν τα Δημοτικά Ραδιόφωνα στην ενημέρωση των πολιτών, στην προαγωγή του πολιτισμού και τον σημαντικό κοινωνικό τους ρόλο.

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής Νίκος Μπάμπαλος, υπογράμμισε την αναγκαιότητα εξαίρεσης των δημοτικών ραδιοσταθμών από το διαγωνισμό για τις συχνότητες, μίλησε για τον τρόπο εξυγίανσης του ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ που ακολούθησε, μόλις ανέλαβε την διοίκηση του Δήμου, ζήτησε την συνδρομή της κυβέρνησης στην επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τα δημοτικά ΜΜΕ και στο τέλος ζήτησε να αναλάβει την διοργάνωση του 3ου Συνεδρίου ο Δήμος του, γεγονός που έγινε αποδεκτό.

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, εξέφρασε την ελπίδα, τα δημοτικά Μέσα να μη συμμετάσχουν στη διαδικασία αδειοδότησης.

Το σχετικό νομοσχέδιο -όπως είπε- θα κατατεθεί προς συζήτηση στη Βουλή στο τέλος του μηνός. Ακόμη αναφέρθηκε στην διαφήμιση και σημείωσε πως θα εφαρμοστεί ο νόμος και η πρόβλεψή του για συγκεκριμένο ποσοστό στα τοπικά και περιφερειακά ραδιόφωνα.

Η πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ Μαρία Αντωνιάδου ζήτησε να υπάρξει ειδική νομοθετική ρύθμιση για την αδειοδότηση των Δημοτικών ΜΜΕ καθώς όπως τόνισε «έχουν μεγάλη ιστορία και προσφορά».

Συμμετέχουν οι Δημοτικοί Ραδιοτηλεοπτικοί σταθμοί από την Αθήνα, τον Πειραιά, την Θεσσαλονίκη, την Τρίπολη, την Πρέβεζα, τα Ιωάννινα, την Κατερίνη, την Ξάνθη, τον Πολύγυρο, την Αλεξανδρούπολη, τον Ασπρόπυργο, την Ορεστιάδα και την Σύρο.