Δήμητρα Γορτυνίας | Στο ΣτΕ για τους πυλώνες υπερυψηλής τάσης της ΔΕΗ που καταστρέφουν το χωριό

Γιώργος Πνευματικός στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5: Θέλουν να τοποθετήσουν 400αρες κολώνες που δεν υπάρχουν πουθενά- Θα μας φέρουν τη ραδιενέργεια

Διαμαρτυρίες για την όδευση των πυλώνων που έχει σχεδιαστεί δίπλα στα σπίτια



Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της ΔΕΗ έχουν προσφύγει 30 κάτοικοι από το χωριό Δήμητρα (πρώην Δίβριτσα) της Δημοτικής Ενότητας Κοντοβάζαινας στο Δήμο Γορτυνίας.

Η προσφυγή τους, που δεν έχει ακόμα συζητηθεί, αφορά στην όδευση 4 πυλώνων υπερυψηλής τάσης στο πλαίσιο της διασύνδεσης με αγωγό της Μεγαλόπολης με την Πάτρα.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται γιατί οι πυλώνες θα τοποθετηθούν πολύ κοντά στα σπίτια, ειδικά στο βόρειο τμήμα του χωριού και το δικό τους αίτημα είναι να γίνει νέα χάραξη πιο κοντά στο βουνό, ώστε να απομακρυνθούν από τα σπίτια.

Οι αντιδράσεις των κατοίκων δεν είναι καινούριες, έχουν ξεκινήσει από το 2008 και έχουν συγκεντρωθεί περίπου 530 υπογραφές και έχει σταλεί υπόμνημα στη ΔΕΗ, η οποία, όπως ανέφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 με τον Πρόεδρο του χωριού Γιώργο Πνευματικό, δεν συγκινήθηκε.

Οι κάτοικοι θεωρούν πως θα υπάρξει ραδιενέργεια, ενώ θα καταστραφεί και το φυσικό περιβάλλον του χωριού τους, που είναι παρθένο και πανέμορφο.

Να σημειώσουμε πως έγιναν κάποιες αλλαγές από την ΔΕΗ, όσον αφορά την μετακίνηση των πυλώνων, στο νότιο μέρος του χωριού και μεγάλωσε η απόσταση από τα σπίτια, αλλά οι κάτοικοι θέλουν το ίδιο να γίνει και στο πάνω μέρος του χωριού.

Να αναφέρουμε πως, σύμφωνα πάντα με τα όσα δήλωσε ο Πρόεδρος της Δήμητρας, στη Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 δεν είναι ξεκάθαρο, πόση πρέπει να είναι η απόσταση από κατοικημένη περιοχή για την τοποθέτηση των πυλώνων- άλλοι λένε πως πρέπει να είναι 300 μέτρα, άλλοι 600, άλλοι 1000 μέτρα.

Οι πυλώνες υπερυψηλής τάσης θα περάσουν μεταξύ άλλων περιοχών, και από την άκρη του Σπάθαρη, από τον Καλλιανέικο κάμπο, την άκρη του χωριού Φαναράκι και στην συνέχεια από χωριά της ΔΕ Ηραίας.

Αντιδράσεις υπάρχουν και από άλλα χωριά, κυρίως της Αχαΐας, που οι κάτοικοί τους έχουν και αυτοί προσφύγει στο ΣτΕ.

Ρεπορτάζ: Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5

Προηγούμενο άρθροΕνημέρωση για την ετήσια απογραφή αιγοπροβάτων στην Αρκαδία
Επόμενο άρθροΕπιμελητήριο Αρκαδίας | Στις 20 Νοεμβρίου το επόμενο διαδραστικό σεμινάριο