Δημήτρης Παυλής: Από τη Σύγκλητο θα κριθεί το μέλλον του ΠαΠελ (video)

Τρίτη, 16 Απρίλιος 2019 13:39

Συνέντευξη Τύπου στα τοπικά ΜΜΕ παραχώρησε σήμερα Τρίτη, 16 Απριλίου 2019, ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής όσον αφόρα τη συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου και το νομοσχέδιο για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Ο κ. Γαβρόγλου δέχθηκε 8 εκπροσώπους όπου φοιτητές, καθηγητές, πολιτικοί παράγοντες έθεσαν τους προβληματισμούς τους για το νομοσχέδιο και την υποβάθμιση του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στην Τρίπολη.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο κ. Παυλής ανέφερε ότι η δημιουργία πολυτεχνικής σχολής είναι αρμοδιότητα της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και κανενός άλλου.

Ο υπουργός Παιδείας ξεκαθάρισε ότι, για αυτόν αποτελεί «κόκκινη γραμμή» η ένταξη του τμήματος Μηχανικών Βιομηχανικής Σχεδίασης από το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.

Η απόφαση της συγκλήτου θα απορρίψει ή θα δεχθεί στο σύνολό του το νομοσχέδιο με τις όποιες βελτιώσεις έχουν γίνει.

Ο Γαβρόγλου δεν δέχεται “α λα καρτ” εφαρμογή του νομοσχεδίου, απαντώντας χαρακτηριστικά πως, ή θα πάμε στην αναβάθμιση με δημιουργία πέντε σχολών ή θα μείνουμε με τις δύο.

Ο κ. Παυλής ευχήθηκε η Σύγκλητος να λάβει την καλύτερη δυνατή απόφαση, πάντοτε με στόχο την αναβάθμιση των σπουδών στο πανεπιστήμιο, την ένταξη των αποφοίτων στην εγχώρια αγορά εργασίας και τη διαφύλαξη των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων.