Δημήτρης Παυλής στη ΔΡΤ | Το συμφέρον της πόλης και του δήμου μας με ενδιαφέρει πάνω από όλα (ήχος)

Τετάρτη, 24 Απρίλιος 2019 11:49

Ο Δήμαρχος Δημήτρης Παυλής μίλησε το πρωί της Μ.Τετάρτης το Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης, για τα όσα συζητήθηκαν για το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε.

Ο κ.Παυλης ανέφερε πως ο υπουργός Παιδείας ζήτησε η πρόταση από την πλευρά του Δήμου να κατατεθεί στη Σύγκλητο προκειμένου να πάρει τη σχετική απόφαση για δημιουργία Πολυτεχνικής σχολής στην πόλη. Ο Δήμαρχος είπε πως κάτι τέτοιο δεν είναι κακό να το ζητήσει το δημοτικό συμβούλιο από τη Σύγκλητο, δεδομένου ότι η δημιουργία Πολυτεχνικής Σχολής είναι προς το συμφέρον της Τρίπολης, για να μπει στο μηχανογραφικό του Σεπτέμβρη, ενώ σημείωσε πως για το θέμα αυτό ενημέρωσε σχετικά και τον πρύτανη του πανεπιστημίου, ο οποίος του δήλωσε πως είχε την ίδια ενημέρωση από τον Υπουργό.

«Εμείς θέλουμε να αναβαθμιστεί το Πανεπιστήμιο μας. Θέλουμε να ισχυροποιήσουμε την έδρα ου Πανεπιστημίου με πρόσθετες σχολές», ανέφερε μεταξύ άλλων, ενώ συμπλήρωσε: «Αυτοί που παίρνουν τις αποφάσεις θα πάρουν και την ευθύνη.

Επιπλέον ο Δήμαρχος αναφέρθηκε στην ανάγκη να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση – μελέτη για την ίδρυση κτηνιατρικής σχολής, αλλά και στη νοσηλευτική σχολή.

«Είμαστε δίπλα στο Πανεπιστήμιο. Πάμε στο επόμενο βήμα. Υπάρχει επικοινωνία με τον Πρύτανη. Εμείς θέλουμε την Πολυτεχνική σχολή εδώ», δήλωσε ο κ.Παυλής.

Ακούστε την συνέντευξη: