Δημήτρης Βόσνος: Θα είμαστε δίπλα στους μαθητές μας, πάνω από όλα η δημόσια υγεία (video)

Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020 21:08

Μετά την ανακοίνωση που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μ.Ε. και την καταδίκη εκείνων των συναδέλφων τους που παραδίδουν διά ζώσης μαθήματα σε ημέρες αργίας αλλά και, ακόμα χειρότερα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας.

Το Δημοτικό ραδιόφωνο συνάντησε των πρόεδρο του συλλόγου κ Δημήτρη Βόσνο ο οποίος μίλησε για τον κίνδυνο που υπάρχει σε αυτά τα διά ζώσης μαθήματα αλλά και στον τρόπο που λειτουργούν τα αναγνωρισμένα φροντιστήρια.Ο κ Βόσνος τόνισε ότι θα είναι δίπλα στους μαθητές και τους γονείς αυτή τη δύσκολη περίοδο και πρωταρχικό τους μέλημα είναι η δημόσια υγεία. 

Δείτε την ανακοίνωση  που εξέδωσε ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Μ.Ε και ο σύλλογος κέντρων ξένων γλωσσών Ν. Αρκαδίας

Με την ευκαιρία του πρόσφατου εορτασμού του Πολυτεχνείου, ο οποίος εντάσσεται στις σχολικές αργίες [Υ.Α.(41919/909/4-11-2016)], τα Νόμιμα Φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης και τα Κέντρα Ξένων Γλωσσών του Νομού Αρκαδίας παρέμειναν κλειστά τιμώντας τον εν λόγω εορτασμό και τηρώντας στο ακέραιο την συγκεκριμένη απόφαση του Υπουργείου Παιδείας.

Καταδικάζουμε όμως ρητά τη στάση κάποιων οι οποίοι και κατά την ημέρα της εορτής του Πολυτεχνείου αλλά και καθ΄όλη τη διάρκεια της καραντίνας παρέχουν δια ζώσης μαθήματα σε παρανόμως λειτουργούντα γκρουπ και πάσης φύσεως ιδιαίτερα. Η εικόνα εξάλλου μαθητών και μαθητριών με σχολικές τσάντες να κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες, επιβεβαιώνει το γεγονός.

Με προκλητικό τρόπο αγνοούν θεσμικές αργίες, τους νόμους της πολιτείας, αλλά κυρίως την πρωτόγνωρη σύγχρονη συγκυρία, καθώς δε στηρίζουν αλλά υπονομεύουν τα μέτρα πρόληψης και προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Σ΄ αυτόν τον κοινό αγώνα όλης της κοινωνίας απαιτείται αίσθημα ευθύνης από τον καθένα μας.

Ως νομίμως λειτουργούντα Φροντιστήρια και Κέντρα Ξένων Γλωσσών, προσαρμοστήκαμε άμεσα στα μέτρα της Πολιτείας, τηρώντας όλες τις προδιαγραφές ασφαλούς λειτουργίας με γνώμονα την προστασία της υγείας των μαθητών μας και του εκπαιδευτικού προσωπικού μας. Το ίδιο άμεσα περάσαμε στην τηλεκπαίδευση, στηρίζοντας με ποιοτικό τρόπο τους μαθητές μας, σύμφωνα με τις επιταγές της Πολιτείας. Θα θέλαμε, λοιπόν, να διαχωρίσουμε τη θέση μας απ’ όσους ανεύθυνα συνεχίζουν παράνομα τα πάσης φύσεως δια ζώσης μαθήματα, αμαυρώνοντας αναίτια τον κλάδο μας.

Την ώρα που η ανθρωπότητα βρίσκεται αντιμέτωπη με έναν αόρατο εχθρό που έχει στερήσει τη ζωή εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων θεωρούμε ανεπίτρεπτη, ανεύθυνη και παράνομη οποιαδήποτε δια ζώσης παροχή εκπαιδευτικού έργου κατά τη διάρκεια της καραντίνας. Όταν εμείς προστατεύουμε τα παιδιά, ποιοι είναι αυτοί που εγκληματούν θέτοντας σε κίνδυνο τόσο τα ίδια όσο και τις οικογένειές τους;

Θεωρούμε αυτονόητη την έμπρακτη καταδίκη αυτού του φαινομένου από όλους τους γονείς και μαθητές, τους οποίους τους θεωρούμε συμπαραστάτες σ΄ αυτήν τη δύσκολη «μάχη» που δίνει όλη η κοινωνία, περιμένοντας και τους αρμοδίους φορείς της πολιτείας, να συμβάλουν με τον δικό τους θεσμικό ρόλο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΚΕΝΤΡΩΝ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ

Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΒΟΥΛΑ ΚΛΗΜΕΝΤΖΟΥ

 

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΡΟΝΤΙΣΤΩΝ Μ.Ε.

Ν. ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΟΣΝΟΣ