Δημοπρατήθηκε το «Σκούρα – Πυρί»

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2013 18:02

Δημοπρατήθηκε την Τρίτη 3 Δεκεμβρίου  από την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου το έργο: «Ολοκλήρωση του δρόμου παράκαμψης Σπάρτης τμήμα Σκούρα – Πυρί», με προϋπολογισμό 19.650.000,00 ευρώ.Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ 2007-2013 στο επιχειρησιακό πρόγραμμα “Δυτικής Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ιονίων Νήσων 2007 – 2013”. Σύμφωνα με την διακήρυξη η διάρκεια των εργασιών θα πρέπει να είναι 540 ημέρες (18 μήνες) από την συμβασιοποίηση του έργου και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος  του 2015.

Φορέας Υλοποίησης είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, ενώ το έργο θεωρείται συμπληρωματικό, στον υπό κατασκευή κλάδο του Αυτοκινητόδρομου Μορέα Λεύκτρο-Σπάρτη.

Η Αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας, κ. Αδαμαντία Τζανετέα, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την δημοπράτηση του έργου τονίζοντας ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου και προσωπικά ο Περιφερειάρχης, κ. Πέτρος Τατούλης, από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε φρόντισε να δοθεί η κατάλληλη λύση, προκειμένου το έργο να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο Λακωνικό λαό. Η κ. Αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι με την ολοκλήρωση του έργου θα διευκολυνθεί με ασφάλεια  η πρόσβαση προς την νότια Λακωνία  και   ταυτόχρονα θα μειωθεί ο κυκλοφοριακός φόρτος  στο κέντρο  της Σπάρτης από τα διερχόμενα οχήματα.