Δήμος Τρίπολης | Δράσεις υποστήριξης σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη – Πως κλείνετε ραντεβού

Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020 12:39

Ο Δήμος Τρίπολης και το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου, σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αρκαδίας «Ανέλιξη», συνδιοργανώνουν δράσεις υποστήριξης σε γονείς, εκπαιδευτικούς, μαθητές, νέους και συνανθρώπους μας που αυτό το χρονικό διάστημα έχουν ανάγκη από επικοινωνία, ενδυνάμωση, φροντίδα, στήριξη, συναισθηματικό μοίρασμα καθώς και σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν θέματα χρήσης, εξαρτήσεων και εξαρτητικών συμπεριφορών, οι ίδιοι ή στο ευρύτερο περιβάλλον τους.

Έτσι, θα βρίσκονται κοντά τους όλη αυτή την περίοδο και για όσο χρειαστεί προσφέροντας ενημέρωση και υποστήριξη μέσω τηλεφωνικών ή και διαδικτυακών συναντήσεων.Για τους ηλικιωμένους οι οποίοι στις δύσκολες συνθήκες που ζούμε, πλήττονται ιδιαίτερα καθώς χρειάζεται να απομονωθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα από τους σημαντικούς γι αυτούς ανθρώπους, παρέχουν την «υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης ηλικιωμένων».

Η προσέγγιση των ηλικιωμένων γίνεται μέσω του ΚΑΠΗ του Δήμου Τρίπολης, καθώς στην παρούσα συνθήκη χρειάζεται εμείς να πλησιάσουμε τους ηλικιωμένους, γιατί πιθανότατα εκείνοι να διστάσουν να κάνουν το πρώτο βήμα. Ασφαλώς, στην υπηρεσία τηλεφωνικής υποστήριξης μπορεί να απευθυνθεί και όποιος άλλος ηλικιωμένος θα ήθελε να συνομιλήσει για την καθημερινότητά του.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν ραντεβού στο τηλέφωνο του Κέντρου Πρόληψης 2710235243, Δευτέρα έως Παρασκευή 9π.μ.-2μ.μ. και στο τηλέφωνο του Δήμου Τρίπολης 2710-224423.

Τηρούμε σχολαστικά τα μέτρα πρόληψης –Κρατάμε τις αποστάσεις-

ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΓΓΥΤΗΤΑ

Κώστας Τζιούμης

Δήμαρχος Τρίπολης