Δήμος Τρίπολης, Φιλαρμονική και Χορωδία «Ορφέας» τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής

Σάββατο, 20 Ιουνίου 2020 15:20

Ο Δήμος Τρίπολης, η Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης και η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης, τιμούν την Παγκόσμια Hμέρα Μουσικής.

Το ιστορικό κέντρο της πόλης «πλημμυρίζει», από το πρωί της Κυριακής (21/6/2020), με μουσικές του κόσμου, σ’ ένα μοναδικό happening.Μετά τις 20.00 μ.μ., ξεκινά ο «μουσικός περίπατος» της Φιλαρμονικής, με αφετηρία την Πλατεία Άρεως.

Στις 21.00 μ.μ., στην πλατεία Πετρινού, η Χορωδία Ορφέας Τρίπολης λόγω των ισχυόντων μέτρων για την πανδημία, σεβόμενη την αδυναμία να πραγματοποιήσει ανοικτές για το κοινό συναυλίες, θα εορτάσει με παλαιότερο ορχηστρικό και φωνητικό πρόγραμμα, τιμώντας την ημέρα αυτή.

Μία μουσική εκδήλωση με τίτλο «ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΠΟΙΗΤΩΝ» η οποία περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα των ποιητών Νίκου Γκάτσου, Γιώργου Σεφέρη, Γιώργου Σαραντάρη, Οδυσσέα Ελύτη, Κώστα Καρυωτάκη, Μάνου Ελευθερίου, Μανώλη Αναγνωστάκη, Κωνσταντίνου Καβάφη, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι, Γιάννη Μαρκόπουλου, Δημήτρη Λάγιου και Λένας Πλάτωνος.

Ερμηνεύουν: Χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης

Ορχήστρα Δωματίου ΝuovArte

Σολίστ
Χριστίνα Αθανασοπούλου (σοπράνο)
Αντώνης Κορωναίος (τενόρος)
Μουσική διεύθυνση – ενορχήστρωση
Ματθαίος Λεγάκης

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής καθιερώθηκε το 1982 με πρωτοβουλία του, τότε, Γάλλου υπουργού πολιτισμού Ζακ Λανγκ (Jack Lang), του Γαλλικού Υπουργείου Πολιτισμού και την αιγίδα του Δήμου του Παρισιού. Η Γιορτή της Μουσικής, από το 1985, εξαπλώθηκε έξω από τα Γαλλικά σύνορα και η Αθήνα, 1η Πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, με πρωτοβουλία της Μελίνας Μερκούρη, ήταν η πρώτη πόλη στην οποία η Γιορτή πραγματοποιήθηκε εκτός Γαλλίας. Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής είναι ένα ευρωπαϊκό γεγονός, που διεξάγεται στις 21 Ιουνίου κάθε χρόνο σε 22 χώρες της Ευρώπης.

pagkosmia imera mousikis2020