Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης | Οι αποφάσεις της για τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας (vid)

Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2020 15:28

Την απόφαση να γίνει έλεγχος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας που υπάρχουν στο Δ.Τρίπολης από πιστοποιημένη εταιρεία, για τον εντοπισμό τυχόν παράνομων κεραιών καθώς και να διεξαχθεί στην πόλη ενημερωτική εκδήλωση για την προστασία των πολιτών από την ακτινοβολία, πήρε η Δημοτική Κοινότητα Τρίπολης.

Η συνεδρίαση για το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 20 Ιανουαρίου και προκλήθηκε μετά από αίτημα του Προέδρου της ΚΟΙΝΣΕΠ “Πράσινες Διαδρομές” Γ. Φαρφαρά και αφορούσε την στήριξή τους καθώς και τη στήριξη συλλόγων και φορέων από το Δήμο Τρίπολης, όσον αφορά την προσφυγή τους στα Δικαστήρια για την απομάκρυνση κεραιών κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται κοντά σε σχολεία και σε άλλους χώρους στους οποίους συγκεντρώνονται παιδιά.Ο κ. Φαρφαράς αναφέρθηκε εκτενώς στο θέμα των επιπτώσεων και στην μη τήρηση όπως είπε των όρων που έχουν να κάνουν με την απόσταση στην οποία πρέπει να τοποθετούνται κεραίες από τα σχολεία και ζήτησε τη στήριξη του Δήμου για την προσφυγή στα Δικαστήρια, φέρνοντας μάλιστα παραδείγματα από άλλες περιοχές της χώρας, αλλά και αποφάσεις του ΣτΕ σχετικές με το θέμα.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης έγινε παρέμβαση και από την δικηγόρο Αναστασία Γκιτάκου καθώς και από κατοίκους της Τρίπολης ενώ ιδιαίτερα αναφορά έγινε στο “καμουφλάρισμα” των κεραιών με διάφορους τρόπους.

Να σημειώσουμε πως τόσο η πρόταση του κ.Φαρφαρά με την πρωτοβουλία του οποίου ήρθε το θέμα στη Δημοτική Κοινότητα όσο και η πρόταση του συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκου Κοτσιρίλου δεν εγκρίθηκαν από τους συμβούλους αλλά ψηφίστηκε η πρόταση του Πρόεδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ.Παράσχου.

Δείτε αποσπάσματα από τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης.