Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης συμμετέχει στην 24ωρη απεργία των ΜΜΕ

Τετάρτη, 6 Απριλίου 2016 20:50

Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΠΗΤ σε συντονισμό με τα Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ & ΕΠΗΕΑ πραγματοποιούμε 24ωρη απεργία από τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 7 Απριλίου 2016 έως τις 06.00 π.μ. της Παρασκευής, 8 Απριλίου 2016.

Η απεργία αφορά τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους που εργάζονται:– Σε όλα  τα ΜΜΕ (έντυπα, ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά) του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

– Στην ΕΡΤ, στο ΑΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και στα Γραφεία Τύπου.

Οι εργαζόμενοι στο χώρο του Τύπου και των ΜΜΕ  ως αναπόσπαστο κομμάτι της δοκιμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας, μαζί με τους άνεργους, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, απεργούμε απέναντι στα μνημόνια που:

 φτωχοποιούν την ελληνική κοινωνία

 ανατρέπουν ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα

 διαλύουν τον κοινωνικό ιστό και προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ενημέρωση

 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ 

Την αυτονομία των ασφαλιστικών Ταμείων του κλάδου και τη διασφάλιση των πόρων
τους.

 Τη διατήρηση του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ ως ανεξάρτητου, ενιαίου και αυτοτελούς Ταμείου στα ΜΜΕ με ένταξη στην ασφάλισή του όλων των κατηγοριών εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης

Τη διασφάλιση του αγγελιοσήμου, με επέκτασή του στα διαδικτυακά ΜΜΕ, ως πόρου χρηματοδότησης των Ταμείων μας κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Τα Δ.Σ. των ΕΣΠΗΤ, ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ καλούν όλους τους δημοσιογράφους και διοικητικούς υπαλλήλους να συμμετάσχουν αγωνιστικά στην 24ωρη απεργία της Πέμπτης 7/4/2016.

√ Διεκδικούμε δουλειά, αξιοπρεπείς ΣΣΕ, κοινωνική ασφάλιση για όλους και σοβαρή, αξιόπιστη και δημοκρατική ενημέρωση με βάση τις αληθινές ανάγκες της κοινωνίας.

√ Ζητάμε συλλογικά δικαιώματα, που θα εγγυώνται την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία των εργαζομένων στα ΜΜΕ και της Ενημέρωσης.

 Για το Διοικητικό Συμβούλιο

         Ο Πρόεδρος                                                             Ο Γενικός Γραμματέας

Θέμης Κ. Μπερεδήμας                                                             Θανάσης Αλατάς

Η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της ΕΣΗΕΑ, από τις 6:00 π.μ. της Πέμπτης 7 Απριλίου μέχρι τις 6:00 π.μ. της Παρασκευής 8 Απριλίου και, ως εκ τούτου, οι προγραμματισμένες εκπομπές του σταθμού ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΤΑΔΟΘΟΥΝ.