Δημοτικό Συμβούλιο | Η απόφαση για τη μετονομασία της πλατείας Φιλικών

Σάββατο, 11 Αύγουστος 2018 00:41

Την τελική του απόφαση έλαβε σήμερα το δημοτικό συμβούλιο Τρίπολης, αναφορικά με τη μετονομασία της πλατείας Φιλικών.

Ύστερα από διαλογική συζήτηση που έγινε, αποφασίστηκε ομόφωνα η πλατεία να ονομαστεί σε “Πλατεία Προσφύγων Μικράς Ασίας – Γεώργιος Καραγιάννης” (και όχι Γεωργίου Καραγιάννη, όπως αρχικά προβλεπόταν, διότι η γενική πτώση του ονόματος δείχνει ιδιοκτησία του χώρου, όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά).

Πρόκειται για μία απόφαση που εκτός όλων των άλλων αποτελεί και μια τιμή στον Γεώργιο Καραγιάννη, ενός από τους ελάχιστους εναπομείνατες Μικρασιάτες ο οποίος επιπλέον έχει βοηθήσει σημαντικά την περιοχή. Μάλιστα, με δικά του χρήματα δημιουργήθηκε το υπέροχο Μνημείο Προσφύγων που έχει τοποθετηθεί στην πλατεία.

Ο κ. Καραγιάννης έχει ανακηρυχθεί μάλιστα επίτιμος δημότης της Τρίπολης, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επί Δημαρχίας του Δημήτρη Παυλή.

Ο Νίκος Τσιαμούλος (επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Τρίπολη Αλλάζουμε τα Δεδομένα” και Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλικών) χαιρέτησε την απόφαση και χαρακτήρισε ως “ευεργέτη” τον κ. Καραγιάννη. Πρότεινε δε να γίνει ένα διήμερο εκδηλώσεων (15 και 16 Σεπτεμβρίου 2018), μία εβδομάδα πριν τις εκδηλώσεις της Άλωσης για τη μετονομασία της πλατείας.