Δημοτικό Συμβούλιο Βόρειας Κυνουρίας | Ψηφίστηκε το τεχνικό πρόγραμμα 2021 (vid)

Πέμπτη, 17 Δεκεμβρίου 2020 19:34

«Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βόρειας Κυνουρίας για το τεχνικό πρόγραμμα του έτους 2021» – Διαβάστε παρακάτω το δελτίο Τύπου του Δήμου:

Συζητήθηκε και ψηφίστηκε χθες στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βόρειας Κυνουρίας το τεχνικό πρόγραμμα για το έτος 2021.Πριν την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου μας τίμησε με την παρουσία του ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Βλάσης, όπου ενημέρωσε τους Δημοτικούς Συμβούλους και τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τις εξελίξεις στα εθνικά μας θέματα και την προσπάθεια που καταβάλλεται από την πλευρά της Κυβέρνησης για την ισχυροποίηση της διπλωματικής θέσης της Ελλάδος σε διεθνές επίπεδο και για την προάσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Χώρας μας έναντι της γειτονικής χώρας της Τουρκίας.

Κοινή βούληση τόσο ημών ως Δημοτική αρχή όσο και του Υφυπουργού είναι η πλήρης ταύτιση και η απόλυτη συνεργασία σε όλους τους τομείς που αφορούν την αντιμετώπιση των δημοτικών ζητημάτων για τον Δήμο μας.

Παρακολουθείστε εδώ τη συζήτηση με τον Υφυπουργό:

https://youtu.be/iZK5JEW0_Qs?t=532

Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίστηκε ομόφωνα τόσο από τους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και από το σύνολο των Προέδρων των Κοινοτήτων καθώς δεν είχε διατυπωθεί εναλλακτική πρόταση από καμία παράταξη της αντιπολίτευσης.  Ευχαριστούμε όλους τους Προέδρους των Κοινοτήτων για τη συμμετοχή τους στην κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος. Συμμετοχή η οποία είναι προτεραιότητά μας και κρίνουμε απαραίτητη  καθώς είναι βασικοί συνεργάτες στην πορεία υλοποίησής του, προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Η μείζων αντιπολίτευση για ακόμη μια φορά επέλεξε να υποβάλλει επιφυλάξεις επί κάποιων έργων του τεχνικού προγράμματος ακολουθώντας τη συνήθης τακτική των πυροτεχνημάτων και της δημιουργίας εντυπώσεων άνευ ουσίας.

Προτεραιότητά μας είναι σε κάθε Κοινότητα να υλοποιούνται τουλάχιστον τα έργα που της αναλογούν σύμφωνα με τους Κ.Α.Π. και όχι όπως στο παρελθόν που κάποιες Κοινότητες δεν υλοποιούσαν τεχνικό πρόγραμμα για αρκετά χρόνια.

Πέραν αυτών στο τεχνικό πρόγραμμα περιλαμβάνονται τα έργα και οι μελέτες που βρίσκονται σε εξέλιξη καθώς και τα συγχρηματοδοτούμενα έργα με εντάξεις από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Από την πρώτη στιγμή είχαμε τονίσει ότι δεν έχουμε αγκυλώσεις και θα υλοποιήσουμε αυτά τα έργα γιατί θεωρούμαι ότι ο Δήμος έχει συνέχεια, ανεξάρτητα από το ποια είναι η Δημοτική αρχή.

Το σημαντικότερο στοιχείο του νέου τεχνικού προγράμματος για εμάς είναι ότι στο σύντομο χρονικό διάστημα που είμαστε δημοτική αρχή και δεδομένων των ιδιαίτερων συνθηκών, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, περιλαμβάνει έργα που ήδη έχουν ενταχθεί, με  εξασφαλισμένες χρηματοδοτήσεις ύψους 1.194.945,18€.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι το 2021 θα έχει για πρώτη φορά τεχνικό πρόγραμμα το Λιμενικό Ταμείο του Δήμου μας καθώς έχουμε ήδη εξασφαλίσει τη χρηματοδότηση μελετών για τις υφιστάμενες λιμενικές υποδομές του Δήμου μας, ύψους 241.000€.

Παρακολουθείστε εδώ τη συζήτηση του τεχνικού προγράμματος:

https://youtu.be/iZK5JEW0_Qs?t=5121

Σε συνέχεια όλων αυτών και με στόχο την αξιοποίηση όλων των ενεργών προγραμμάτων χρηματοδότησης, αναμένουμε την αξιολόγηση άλλων έξι προτάσεων που έχουμε ήδη υποβάλει προς έγκριση και θα ενσωματωθούν στο τεχνικό πρόγραμμα του 2021.

Παραμένουμε προσηλωμένοι στο στόχο μας για την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων και την υλοποίηση έργων σε όλες τις Κοινότητες του Δήμου μας, που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και σημαντικών έργων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

Παρακολουθείστε όλο το παραπάνω Δημοτικό Συμβούλιο και όχι αποσπασματικά και επιλεκτικά όπως κάποιοι θέλουν να τα παρουσιάζουν για τη δημιουργία εντυπώσεων, καθώς και όλα τα Δημοτικά Συμβούλια που πραγματοποιούνται με τηλεδιάσκεψη στο ψηφιακό κανάλι του Δήμου μας στο youtube:

https://www.youtube.com/watch?v=iZK5JEW0_Qs&t=11s

Δήμος_Βόρειας_Κυνουρίας_Τεχνικό_Πρόγραμμα_2021