Δυνατή “γεύση” από τον Δήμο Τρίπολης στην έκθεση PHILOXENIA 2019 (vd, ph)

Παρασκευή, 8 Νοεμβρίου 2019 20:32

Πρωταγωνιστής ο Δήμος Τρίπολης στην έκθεση PHILOXENIA 2019…

H Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης σας παρουσιάζει τις πρώτες εικόνες από την παρουσία του Δήμου Τρίπολης – που είναι ο τιμώμενος Δήμος – στην έκθεση PHILOXENIA στην Θεσσαλονίκη.Η κάμερα του Δημοτικού Ραδιοφώνου ξεναγήθηκε με την βοήθεια της Αντιδημάρχου κα.Ελένης Καρούντζου στο περίπτερο του Δήμου, που έχει περίοπτη θέση στην έκθεση.

“Το περίπτερο μας έχει σχέση με την ιστορία, τον πολιτισμό, τις φυσικές μας διαδρομές και τα προϊόντα που έχει η περιοχή μας”, ανέφερε η κα.Καρούντζου, ενώ δήλωσε άκρως ικανοποιημένη από τα πρώτα σχόλια των επισκεπτών, που δήλωσαν ενθουσιασμένοι με τον Δήμο Τρίπολης και την παρουσία του στην έκθεση.

 

Το περίπτερο επισκέφθηκε και πρώην Ανιπεριφερειάρχης και νυν περιφερειακή σύμβουλος κα.Ντίνα Νικολάκου, η οποία συνεχάρη τον Δήμαρχο Τρίπολης και την Αντιδήμαρχο για την δουλειά, που έχουν κάνει αναφορικά με την εξωστρέφεια του Δήμου. “Η Τρίπολη έχει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα, γιατί γύρω από αυτήν υπάρχουν διαμάντια”, υπογράμμισε μεταξύ άλλων.

Ο Αντιδήμαρχος καθημερινότητας κ.Λαγός ανέφερε με την σειρά του: “Ήρθαμε εδώ για  να στηρίξουμε την πόλη μας. Είμαστε το καλύτερο περίπτερο και είμαστε περήφανοι γι΄αυτό που φτιάξαμε”.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ.Κώστας Τζιούμης μίλησε στην κάμερα της ΔΡΤ για την συνάντηση του με τον Υφυπουργό Μακεδονίας και Θράκης κ. Καράογλου Θεόδωρο, η οποία έγινε σε φιλικό kλίμα, με τους δύο άντρες να μιλούν για θέματα τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Τρίπολης, αλλά και για την ξεχωριστή θέση που πρέπει να έχει ο Δήμος στους εορτασμούς για την επέτειο των 200 χρόνων της Εθνικής Παλιγγενεσίας. “Το πρωί είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό κ.Καράογλου, όπου συζητήσαμε για την δυνατότητα συνεργασίας του Δήμου και της Αρκαδίας ευρύτερα με την Θεσσαλονίκη και την Βόρεια Ελλάδα, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια της απελευθέρωσης της χώρας. Συμφωνήσαμε, να συνεργαστούμε, για να κάνουμε εκδηλώσεις και στην Τρίπολη και στην Θεσσαλονίκη, που θα ξεκινήσουν από τον Μάρτιο του 2020”, δήλωσε ο Δήμαρχος, ενώ στην συνέχεια ο μίλησε και για έναν ακόμα στόχο του Δήμου, που είναι η δημιουργία ενός ελκυστικού τουριστικού πακέτου. “Η Τρίπολη αυτή την στιγμή δεν είναι στον τουριστικό χάρτη. Αυτό είναι κάτι που μπορεί να αλλάξει” υπογράμμισε.

“Πρωταγωνιστές” στο περίπτερο του Δήμου Τρίπολης τα τοπικά προϊόντα 

Τα τοπικά προϊόντα της περιοχής μας έχουν την τιμητική τους στο περίπτερο του Δήμου Τρίπολης “πλημμυρίζοντας” τον χώρο με μοναδικά αρώματα και προσφέροντας στους επισκέπτες “δυνατές” γεύσεις. Τo γαστρονομικό event μάλιστα που παρουσιάστηκε από ντόπιους σεφ στο περίπτερο του Δήμου, κέρδισε τις εντυπώσεις.

Η κάμερα μας ξεναγήθηκε και στα υπόλοιπα περίπτερα της Αρκαδίας, που έχουν μια δυναμική παρουσία στην έκθεση.