Δύο έργα που δίνουν άλλον «αέρα» στο δήμο Τρίπολης (vid)

Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2020 11:38

Για μια πολύ θετική εξέλιξη που αφορά δύο πολύ σημαντικά έργα τα οποία, μαζί με άλλα 11 στην περιφέρεια Πελοποννήσου, συνολικού προϋπολογισμού 23.800.000 ευρώ, εντάσσονται στο Αναπτυξιακό Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», η 2η φάση του οποίου ξεκινά το 2021, μίλησε στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, ο δήμαρχος της αρκαδικής πρωτεύουσας, Κώστας Τζιούμης.

Το ένα αφορά την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής Φιλικών και την περιφερειακή οδό ΟΗΕ, ένα έργο προϋπολογισμού 2.500.000 ευρώ, το οποίο θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο των πλημμυρών σε ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της πόλης. Θυμίζουμε ότι μέχρι σήμερα δεν υπάρχει δίκτυο ομβρίων υδάτων στην περιοχή και τα νερά της βροχής διοχετεύονται, μέσω τεχνικών έργων, στα ρέματα που υπάρχουν ή σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου, όπου και λιμνάζουν, δημιουργώντας έτσι πλημμυρικά φαινόμενα. Επίσης, το έργο συμβάλει στον διαχωρισμό των δικτύων αποχέτευσης ομβρίων και αποχέτευσης ακαθάρτων, για τη σωστή λειτουργία των εγκαταστάσεων του Βιολογικού Καθαρισμού Τρίπολης.Να σημειώσουμε, όπως τόνισε και ο δήμαρχος, ότι αρχικά το πρόγραμμα δεν προέβλεπε αντιπλημμυρικά έργα, τελικά όμως, ύστερα και από πολλές επαφές και επικοινωνίες του δήμου Τρίπολης με το Υπουργείο Εσωτερικών, επετεύχθη αυτή η ευτυχής κατάληξη και η ένταξη του εν λόγω έργου στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» ήταν επακόλουθο της σκληρής δουλειάς και της σωστής προετοιμασίας του Δήμου Τρίπολης και της ΔΕΥΑΤ.

Το άλλο, εξίσου σημαντικό έργο, αφορά εργασίες αποκατάστασης της χωματερής (ΧΑΔΑ) στη θέση «Πλάτωμα» του Δήμου Τρίπολης.

Ακούστε αναλυτικά τις δηλώσεις του δημάρχου Τρίπολης, Κώστα Τζιούμη: