Δείτε πώς κηδεύουν Μητροπολίτη με το παλαιό ημερολόγιο! (ph)

Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016 13:02

Απεβίωσε ο (παλαιοημερολογίτης) Μητροπολίτης των ΓΟΧ, Φθιώτιδος και Θαυμακού, Καλλίνικος και η εξόδιος ακολουθία του έγινε από τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Λαμίας, ενώ η ταφή του έγινε στην Ιερά Μονή του Οσίου Αθανασίου στο Άνυδρο Φθιώτιδας.

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, η σορός του μακαριστού Μητροπολίτη κυρού Καλλίνικου, τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα και ετάφη καθήμενος επί θρόνου και όχι μέσα σε φέρετρο, σύμφωνα με το τυπικό ταφής των κληρικών της Εκκλησίας των Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών.Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τετάρτης τη σορό του μακαριστού Καλλινίκου επισκέφθηκε στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνα ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας, Νικόλαος, της Εκκλησίας της Ελλάδος, προκειμένου να ασπασθεί το λείψανο του γέροντα που εκτέθηκε για προσκύνημα και να παραστεί στην εξόδιο ακολουθία, αλλά και να συλλυπηθεί τους συγγενείς του μακαριστού από την Μύκονο.

Μάλιστα, σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ιερά μητρόπολη Φθιώτιδος (του νέου ημερολογίου) της Ελλαδικής Εκκλησίας, αναφέρει:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος συνεδέετο με τον γέροντα λόγω κοινής κυκλαδίτικης καταγωγής και λόγω της τακτικής ενισχύσεως εκ μέρους του μακαριστού των φιλανθρωπικών ιδρυμάτων της Ιεράς Μητροπόλεως.

Σήμερα το πρωί, 19 Οκτωβρίου, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λαμίας Πρωτοπρ. π. Παναγιώτη Σερέτη επεσκέφθη τον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος των Παλαιοημερολογιτών όπου είχε εκτεθεί η σορός του μακαριστού Καλλινίκου και ασπάσθηκε το λείψανό του, συλλυπηθείς τους συγγενείς του από την Μύκονο και τους εκεί παρευρισκομένους κληρικούς και λαϊκούς του παλαιού ημερολογίου, οι οποίοι προσήλθαν και ασπάσθηκαν την δεξιά του Ποιμενάρχου.

Ο μακαριστός Επίσκοπος των Παλαιοημερολογιτών Καλλίνικος ήταν άνθρωπος ταπεινός, μετριοπαθής και ουδέποτε εδημιούργησε προβλήματα εις την Ιερά Μητρόπολή μας και προσωπικώς εις τον Σεβασμιώτατο τον οποίο εκτιμούσε και οσάκις συναντώντο απέδιδε τη πρέπουσα τιμή.

Ο μακαριστός είχε χειροτονηθεί διάκονος και πρεσβύτερος από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Σύρου – Τήνου κυρό Φιλάρετο και ανήκε στην αδελφότητα της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου μέχρι το 1965 οπότε και προσεχώρησε στην τάξη των Παλαιοημερολογιτών.

Ας είναι η μνήμη του αιωνία».

Πηγή: pentapostagma.gr