Δοξολογία και κατάθεση στεφάνων για την Άλωση της Τριπολιτσάς (vid,ph)

Κυριακή, 27 Σεπτεμβρίου 2020 13:21

Το μήνυμα της ημέρας από τους εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Βουλευτές 

Χωρίς παρέλαση και χορούς, λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορωνοϊό, πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για την 199η Επέτειο της Άλωσης της Τριπολιτσάς.Το πρωί της Κυριακής 27 Σεπτεμβρίου, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τρίπολης, χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλεξάνδρου, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Φιλόλογο Α. Κωστάκη και στη συνέχεια στο Μνημείο Αρχιερέων και Προκρίτων εψάλη επιμνημόσυν δέηση και έγινε κατάθεση στεφάνων. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την κατάθεση στεφάνου στον Ανδριάντα του Θεοδώρου Κολοκοτρώνη από τον εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, Υφυπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Τις εκδηλώσεις τίμησε με την παρουσία του ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος της Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και οι Βουλευτές Κώστας Βλάσης και Γιώργος Παπαηλιού, καθώς και πολλοί περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων, σωματείων, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και του Στρατού και αρκετός κόσμος.

Για το μήνυμα της ημέρας μίλησαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών -Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο  Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης, ο Βουλευτής Αρκαδίας Γιώργος Παπαηλιού, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο ΔΣ Τρίπολης Νίκος Τσιαμούλος.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τη Δοξολογία και την Επιμνημόσυνη δέηση καθώς και με τις δηλώσεις που έγιναν μετά το πέρας αυτών.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 27. September 2020