Δράση κινητικότητας στο κέντρο της Τρίπολης (vid,ph)

Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου 2020 18:01

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και της Μέρας χωρίς Αυτοκίνητο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Τρίπολης, σε συνεργασία του Δήμου Τρίπολης και του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας δράση κινητικότητας.

Στη δράση συμμετείχε και το Εκπαιδευτικό εργαστήρι Μαντινείας.Τα ΑμεΑ που συμμετείχαν περπάτησαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης για να καταγράψουν και να δείξουν τα προβλήματα προσβασιμότητας που υπάρχουν αλλά και τα σημεία που είναι “φιλικά” για τα ΑμεΑ.

Όπως σημείωσε ο Πρόεδρος της ΠοΜΑμεΑ Πελοποννήσου Νίκος Καραλής θα πρέπει εν όψει και του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση η πόλη να γίνει φιλική για τα ΑμεΑ και να δημιουργηθούν παντού υποδομές προσπελασιμότητας.

Από τη δική της πλευρά η Αντιδήμαρχος Τρίπολης Ελένη Καρούντζου ανέφερε πως πολιτισμός σημαίνει καθημερινότητα και τόνισε πως θα πρέπει η πόλη με τη συμμετοχή των πολιτών της σε κάθε δράση και εκδήλωση που διοργανώνεται να βγει από την εσωστρέφειά της, ενώ σημείωσε πως ο Δήμος υλοποιεί υποδομές για τα ΑμεΑ.

Τέλος ο Πρόεδρος του Συλλόγου ΑμεΑ Αρκαδίας Σ.Μιχαλόπουλος έστειλε ένα μήνυμα στο Δήμο, ότι οι πλατείες και οι πεζόδρομοι θα πρέπει να χρησιμοποιούνται για τον σκοπό που έγιναν.

Δείτε φωτογραφίες από τη δράση και βίντεο με τις δηλώσεις.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Dienstag, 22. September 2020