Δράση πραγματοποιεί η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης για την πρόληψη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων (+vd)

Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου 2019 12:07
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Η Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς γιορτάζεται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου από το 1999. Καθιερώθηκε από την Διεθνή Ομοσπονδία Καρδιάς, με πρωτοβουλία της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας. Με αφορμή την εν λόγω Παγκόσμια Ημέρα, η 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης θα πραγματοποιήσει δράση με τίτλο «Πρόληψη καρδιαγγειακών νοσημάτων». Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού για τα καρδιαγγειακά νοσήματα, που αποτελούν μάστιγα για τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες του πλανήτη. Θα πραγματοποιηθεί μέτρηση πίεσης και αξιολόγηση σωματομετρικών χαρακτηριστικών.

Στη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας λοιπόν οι γιατροί και το υπόλοιπο προσωπικό θα μπορούν να ενημερώσουν τους πολίτες που επισκέπτονται την 1η Τοπική Μονάδα Υγείας Τρίπολης για την πρόληψη, τους παράγοντες κινδύνου όπως το κάπνισμα και η διατροφή. Σύμφωνα με την κα Καλλιόπη Κόρδαρη, Επισκέπτρια Υγείας, παράλληλα θα γίνονται κάποιες μετρήσεις στους πολίτες (βάρος, ύψος, δείκτης μάζας σώματος) και όπου χρειάζεται δίνεται σε πολίτες ένα διαιτολόγιο για έναν πιο υγιεινό τρόπο διατροφής.Αξίζει να σημειωθεί ότι από το πρωί της Δευτέρας αρκετοί πολίτες είτε έχουν επικοινωνήσει με την 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης τηλεφωνική ή την έχουν ήδη επισκεφθεί προκειμένου να μάθουν περισσότερα για τη συγκεκριμένη δράση, να κάνουν τις μετρήσεις τους και να ενημερωθούν σχετικά.

Τέλος σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη δράση θα πραγματοποιείται από σήμερα 23 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρες 09:00 – 14:00 στην 1η ΤΟΜΥ Τρίπολης (2ο χλμ Εθνικής Οδού Τρίπολης – Σπάρτης, πρώην ΙΚΑ).