Δράση προσφοράς | Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα καθάρισαν πάρκα της Τρίπολης (ph/vid)

Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου 2019 14:13

Πρόσκοποι από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στην Τρίπολη, όπου την Κυριακή (08/09) από τις 09:00 το πρωί  έως και το μεσημέρι καθάρισαν τα πάρκα περιμετρικά της πλατείας Άρεως…

Στο πλαίσιο της “Διαδικασίας Ανάδειξης Προσκόπων Έθνους 2019”, η οποία πραγματοποιείται από την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στην Τρίπολη και την ευρύτερη περιοχή του Μαινάλου, οι συμμετέχοντες στη διαδικασία, σε συνεργασία με τους Προσκόπους της Τρίπολης και την Περιφερειακή Εφορεία Προσκόπων Ανατολικής Πελοποννήσου,  πραγματοποίησαν “Δράση Προσφοράς” στην πόλη μας.Οι πρόσκοποι πήραν τις σκούπες ανά χείρας και καθάρισαν πάρκα της πόλης μας, δίνοντας το καλό παράδειγμα στους περαστικούς που σταματούσαν, για να τους συγχαρούν για την δράση τους αυτή. Οι συμμετέχοντες  στην “δράση προσφοράς” δεν σταμάτησαν όμως μόνο εκεί, αφού άσπρισαν και τα πεζοδρόμια, προκειμένου να καλλωπιστεί και ο χώρος γύρω από τα πάρκα.

Η δράση αυτή έγινε με την υποστήριξη του Δήμου Τρίπολης και της Τοπικής Κοινότητας Τρίπολης, ενώ θα ακολουθήσει το επόμενο διάστημα τελετή(τέλη Νοέμβρη), όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τιμήσει του συμμετέχοντες προσφέροντας τους τα μαντήλια του “Προσκόπου Έθνους”.

Στο σημείο βρέθηκε και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας του Δήμου Τρίπολης κ.Λαγός, ο οποίος δήλωσε μεταξύ άλλων: “Όμορφη αυτή η δράση των προσκόπων. Αυτό που με ενδιαφέρει εμένα περισσότερο είναι να δείξουμε, πως αυτό που κάνουν τα παιδιά εθελοντικά θα πρέπει να το περάσουμε και στην πόλη μας. Πρέπει να συμμετέχουν και πολίτες σε αυτές τις δράσεις, γιατί πρέπει να αναπτυχθεί το θέμα του εθελοντισμού στην πόλη”.
Την “δράση προσφοράς” των προσκόπων παρακολούθησε και ο κ. Ρέκκας, υπογράμμισε: “Η δράση αυτή αναδεικνύει τον εθελοντισμό και την ανάγκη συμμετοχής των πολιτών σε τέτοιες δράσεις. Θέλουμε να παραδειγματιστούν όλοι οι πολίτες και οι σύλλογοι για να αναλάβουν πρωτοβουλίες εθελοντισμού οι οποίες θα αγκαλιάζονται πάντα από το Δήμο”.

Ακολουθεί βίντεο με τις δηλώσεις του Αντιδήμαρχου Καθημερινότητας του Δήμου Τρίπολης κ.Λαγού και του μέλους της Τοπικής Κοινότητας κ.Ρέκκα

Δείτε τα όσα δήλωσαν στην κάμερα της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης ο Γιάννης Παπαγεωργάκης, περιφερειακός έφορος προσκόπων Ανατολικής Πελοποννήσου και ο Μιχάλης Κατωπόδης έφορος του κλάδου ανιχνευτών Ελλήνων προσκόπων.