ΔΡΤ: Καλό σου ταξίδι, φίλε Δημήτρη…Θα είσαι πάντα στις καρδιές μας… (vid)

Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021 11:56

Δεν είναι πια μαζί μας ο Δημήτρης Ταλαγάνης. Η είδηση του αδόκητου θανάτου του, έπεσε ως κεραυνός εν αιθρία. Είναι απίστευτο. Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Μοιάζει με κακό όνειρο, με εφιάλτη. Δυστυχώς, όμως, είναι η αλήθεια.

Ο καλλιτέχνης, ο φίλος, ο άνθρωπος. Ο Δημήτρης της Αρκαδίας και της Τρίπολης, ο Δημήτρης του κόσμου, ο δικός μας Δημήτρης.Μαχητής σε όλη του τη ζωή, πάλεψε κι αυτή τη φορά, όμως δεν τα κατάφερε. Όχι γιατί δεν ήθελε, αλλά γιατί ήταν πάνω από τις δυνάμεις του. Άνοιξε και πάλι τα φτερά του, αυτή τη φορά όμως, όχι για να πετάξει στη μεγάλη του αγάπη, την τέχνη, αλλά για μέρη μακρινά, για την αιωνιότητα, μακριά από όλους όσους τον αγάπησαν για την προσφορά του, το έργο του, την ανιδιοτέλειά του, την απλόχερη φιλία του, την οποία δεν αρνήθηκε ποτέ σε κανέναν.

Η Τρίπολη και η Αρκαδία ήταν η μεγάλη του αγάπη, όλη του η ζωή. Αν και πολλές φορές τον πίκραναν και δεν το έκρυβε, όμως το πάθος του για την πόλη μας ήταν τόσο μεγάλο, που τα ξεχνούσε όλα. Όταν μιλούσε για την Τρίπολη και την Αρκαδία, έλαμπες ολόκληρος, λες κι όλα άρχιζαν και τελείωναν στη “μικρή” μας πόλη!

Εμείς στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης, είμαστε από εκείνους τους τυχερούς, που ο Δημήτρης Ταλαγάνης είχε τιμήσει με τη φιλία του. Απλός, καταδεκτικός, προσιτός, μα πάνω απ’ όλα…άνθρωπος, με “α” κεφαλαίο. Ήταν πάντα εκεί, με το χαμόγελο στα χείλη, δεν μας χάλασε ποτέ χατίρι, πάντα γινόμαστε σοφότεροι ύστερα από μια κουβέντα μαζί του.

Σ’ αυτές τις περιπτώσεις, τα λόγια βγαίνουν με δυσκολία. Ένας κόμπος υπάρχει στο λαιμό, ένα δάκρυ κυλά από τα μάτια κι ένα τεράστιο “Γιατί” βγαίνει αυθόρμητα από το στόμα.

Φίλε Δημήτρη, μπορεί να έφυγες, αλλά είσαι εδώ, μαζί μας, δίπλα μας, στην καρδιά και το μυαλό μας, πάντα θα συντροφεύεις τη σκέψη μας. Υπόσχεσή μας, να υλοποιήσουμε αυτό που είχαμε συμφωνήσει στα πλαίσια των εορτασμών των 200 χρόνων από την εθνεγερσία και δεν πρόλαβες να το δεις, γιατί η λαίλαπα της πανδημίας δεν το επέτρεψε.

Αιωνία σου η μνήμη αγαπητέ φίλε Δημήτρη!

Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει…Καλό παράδεισο…

Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης

Στη μνήμη του Δημήτρη Ταλαγάνη σας παρουσιάζουμε εκ νέου την τελευταία συνέντευξη που έδωσε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο και το Δημήτρη Μανιατάκο, πριν από λίγους μήνες.