Ε.Καρούντζου στη ΔΡΤ: “Το θεατράκι στο άλσος Αγίου Γεωργίου δεν ανήκει στον Δήμο – Απρεπή τα λόγια του Ορφανού”(ήχος)

Πέμπτη, 15 Ιουλίου 2021 11:01

Στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Τρίπολης και τον δημοσιογράφο Μηνά Αρτόπουλο μίλησε το πρωί της Πέμπτης (15/07) η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα.Ελένη Καρούντζου.

Η Αντιδήμαρχος απάντησε στα όσα κατέθεσε δημόσια μέσω της προσωπικής του σελίδας στο facebook ο ηθοποιός κ.Ορφανός, ο οποίος έκανε λόγο – μιλώντας για το θεατράκι στο άλσος Αγίου Γεωργίου- για ένα από τα χειρότερα θέατρα της χώρας, καλώντας μάλιστα και άλλους θιάσους, να μην το επιλέξουν, για να ανεβάσουν παραστάσεις τους.Σήμερα ο κ.Ορφανός επανήλθε με νέα ανάρτηση ξεκαθαρίζοντας, πως τα όσα είπε δεν είχαν στόχο να θίξουν τους κατοίκους ή την πόλη, αλλά τους αρμόδιους για το θεατράκι στο Άλσος Αγίου Γεωργίου.

H κα.Καρούντζου μιλώντας στη ΔΡΤ ανέφερε μεταξύ άλλων:

“Στο θεατράκι στο άλσος Αγίου Γεωργίου γίνονται εξαιρετικές παραστάσεις. Το θέατρο αυτό δεν ανήκει στον Δήμο, αλλά σε μια διοικούσα επιτροπή, με την οποία συνεργαζόμαστε. Εμείς σαν Δήμος φτιάξαμε δυο καμαρίνια, που ήταν σάπια, για να μπορούν οι ηθοποιοί να αλλάζουν και φέτος διανοίξαμε και τον δρόμο. Δεν υπάρχουν τουαλέτες, αλλά αυτό είναι θέμα της διοικούσας επιτροπής. Εμείς βάζουμε χημικές τουαλέτες. Για το νερό, πρέπει να υπάρξει άδεια και από το δασαρχείο. Αυτό που ξέρω να πω σαν Αντιδήμαρχος Πολιτισμού είναι, πως γίνονται αξιοπρεπείς παραστάσεις στο θέατρο αυτό και ευχαριστούμε την διοικούσα επιτροπή για την συνεργασία, που έχουμε. Ο Δήμος δεν μπορεί, να κάνει καμία παρέμβαση. Μόνο σε συνεργασία με την διοικούσα επιτροπή φτιάξαμε τα δυο καμαρίνια και τον δρόμο.

Εμείς αγοράσαμε αυτή την παράσταση (“Υλικό Καποδίστριας”) ως Δήμος για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Οι συντελεστές δεν μας είχαν ζητήσει κάτι συγκεκριμένο πριν την παράσταση, ούτε δεχτήκαμε κάποιο τηλεφώνημα μετά με παράπονα. Είναι – τα τελευταία χρόνια – η πρώτη φορά που διαμαρτύρεται κάποιος.

Χτες διάβασα την ανάρτηση του κ.Ορφανού. Είμαι ιδιαίτερα ενοχλημένη. Θα επικοινωνήσω με το ΔΗΠΕΘΕ Καλαμάτας – γιατί με εκείνους είχαμε κάνει την συνεργασία και οχι με το ΔΗΠΕΘΕ Ρούμελης – για να δω τους λόγους, για τους οποίους συνέβη όλο αυτό. Θεωρώ, πως ο καθένας που έρχεται εδώ, βλέπει ποια είναι οι πόλη μας και ποιοι είναι οι κάτοικοι μας. Αν δεν του αρέσει του κ.Ορφανού η πόλη μας – γιατί μίλησε με απρεπή λόγια – ας μην έρθει ξανα.

Περισσότερο με ενόχλησε ο τρόπο που μίλησε για τους δημότες και τον Δήμο μας. Δεν μπορώ, να μπω στην ψυχοσύνθεση του συγκεκριμένου κυρίου. Ο καθένας έχει τα βιώματα του και δεν με ενδιαφέρει ο κύριος αυτός. Φυσικά με ενδιαφέρουν οι ελλείψεις που υπάρχουν – για τις οποίες δεν ευθύνεται ο Δήμος – αλλά με ενόχλησε ο τρόπος με τον οποίο απευθύνθηκε στην πόλη και τους δημότες. Τώρα προσπαθεί, να τα μαζέψει αλλά η πρώτη εντύπωση πάντα μένει, οχι η τελευταία. Δεν πρέπει κανείς, να μιλάει με αυτόν τον τρόπο.

Εμείς ως Δήμος προσπαθούμε, να είναι αυτό το θέατρο κόσμημα για την περιοχή μας και θα σταθούμε αρωγοί σε οτι χρειαστεί, όπως έχουμε ήδη κάνει (με τα καμαρίνια, την διάνοιξη του δρόμου κτλ).

Τέλος μίλησε για το ψηφιακό έκθεμα στο Πνευματικό κέντρο, το οποίο είναι έτοιμο και θα μπορεί ο κόσμος από αύριο να το επισκέπτεται. “Πέραν από το ψηφιακό έκθεμα που θα πρέπει όλοι να το δουν, εκεί είναι και μια εκπληκτική έκθεση την οποία θα πρέπει να επισκεφθούν οι πολίτες” ανέφερε η κα.Καρούντζου, ενώ μίλησε και για το πολιτιστικό καλοκαίρι που έχει ετοιμάσει ο Δήμος.

Ακούστε ολόκληρη την συνέντευξη: