ΕΣΠΕΕ Αρκαδίας| Συλλυπητήρια για την απώλεια του Σγου ε.α Γεωργίου Βαγιανού

Παρασκευή, 17 Απριλίου 2020 12:49

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας αλλά και η οικογένεια της Πολεμικής Αεροπορίας θρηνεί για τον αδόκητο χαμό του συναδέλφου Σγου (ΤΥΟ) Γεώργιου Βαγιανού ε.α., που έλαβε χώρα την 15.4.2020. Ο εκλιπών είχε προγραμματιστεί να συμμετάσχει  ως κεντρικός ομιλητής στην ημερίδα της Ε.Σ.ΠΕ.Ε. Αρκαδίας, με θέμα «Προκλήσεις Διοίκησης» την 11.4.2020, η οποία αναβλήθηκε  λόγω των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για την διάδοση του κορωνοϊού . Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Βιογραφικό εκλιπόντος :Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1965 και εισάχθηκε στην ΣΤΥΑ το 1982, όπου και αποφοίτησε το 1984 με την ειδικότητα του Οπλουργού.

Κατά την διάρκεια της 28ετής καριέρας του διετέλεσε μεταξύ άλλων: Επόπτης του Κέντρου Εκπαίδευσης Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών (ΚΕΕΒ), Νατοϊκός Αξιολογητής για θέματα πυροτεχνουργών AIRSOUTH Naples, Διοικητής Σμήνους στην 135 ΣΜ Επιτελής στο Τμήμα Επιχειρησιακών Απαιτήσεων της Διεύθυνσης Επιχειρήσεων του ΓΕΑ επικεφαλής της ομάδας εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών (Chief EOD) στο  Διεθνή Αερολιμένα της Καμπούλ στο Αφγανιστάν  ως μέλος της Εθνικής Αποστολής 2009-2010

Από το 2010 έως σήμερα έχει ασχοληθεί με την δημιουργία και υλοποίηση εκπαιδεύσεων πυροτεχνουργών για αλλοδαπές Κυβερνήσεις και  Διεθνείς Οργανισμούς, σε χώρες που πλήττονται από ασύμμετρες τρομοκρατικές απειλές.

Έχει παρακολουθήσει μεταξύ άλλων τις ακόλουθες εκπαιδεύσεις: Explosive Disposal School (US) Σχολείο Εκπαιδευτών Εδάφους της Σχολής Πολέμου Αεροπορίας (ΣΠΑ) Σχολείο Επιτελών Εκπαίδευσης (ΣΠΑ), Ammunition Manager Officers Course στις ΗΠΑ (US) και  NATO Tactical Evaluator Course.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο