«Έδωσαν ρέστα» οι χορωδίες Womensing και “Ορφέας” Τρίπολης (+φωτό, vid)

Σάββατο, 13 Ιούλιος 2019 22:51
ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Το βράδυ του Σαββάτου 13 Ιουλίου στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο του Δήμου Τρίπολης, η διακεκριμένη αμερικανική χορωδία WOMENSING, καθώς και η χορωδία του ΟΡΦΕΑ Τρίπολης έδωσαν ρεσιτάλ μουσικής περιλαμβάνοντας στο ρεπερτόριο τους ξεχωριστά μουσικά ακούσματα από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο.

Οι φίλοι της μουσικής είχαν την ευκαιρία πέρα από την ξεχωριστή χορωδία του ΟΡΦΕΑ που παρουσιάζει συχνά με ξεχωριστό τρόπο γνωστά μουσικά ακούσματα και τραγούδια, να ακούσουν από κοντά την σπουδαία γυναικεία αμερικανική χορωδία WOMENSING. Μια χορωδία που βρέθηκε στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες και έδωσε παρουσία και στην Αρκαδική πρωτεύουσα παρουσιάζοντας μέρος του σπουδαίο σε ερμηνεία ρεπερτόριο με μουσικές από όλο τον κόσμο.

 

 

Λίγα λόγια για τις συμμετέχουσες χορωδίες…

WOMENSING CHORUS

Η αμερικανική γυναικεία χορωδία Womensing, ιδρύθηκε το 1965 και διακρίθηκε άμεσα σε ένα ρεπερτόριο που περιλαμβάνει όλα τα είδη της μουσικής για γυναικεία χορωδία, από τα παραδοσιακά μέχρι τα σύγχρονα και από τα μεγάλα κλασικά έργα μέχρι την ποπ.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Στις συναυλίες τους έχουν συμπράξει με πλήθος διάσημων ορχηστρών και σολίστ, έχουν παρουσιάσει έργα γραμμένα ειδικά γι’ αυτές και εμφανιστεί σε μεγάλες αίθουσες σε όλη την Ευρώπη, τη Βόρεια και Νότια Αμερική και την Ασία. Καλλιτεχνικός τους διευθυντής είναι ο Ofer dal Lal και υπεύθυνος για την προετοιμασία ο πιανίστας Paul Caccamo.

ΧΟΡΩΔΙΑ «ΟΡΦΕΑΣ» ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Η χορωδία «ΟΡΦΕΑΣ» Τρίπολης ιδρύθηκε το 1979 και διατηρεί μικτό, εκκλησιαστικό και παιδικό τμήμα. Το μικτό τμήμα διευθύνει η Μαέστρος κα Χριστίνα Αθανασοπούλου και το παιδικό τμήμα η κα. Γιέλενα Γιοβάνοβιτς. Στην καλλιτεχνική του πορεία, ο «ΟΡΦΕΑΣ» έχει να επιδείξει πλούσια και συνεχή καλλιτεχνική δραστηριότητα, συμμετέχοντας σε περισσότερες από 700 μουσικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΦΩΤΟ: ALEX*F IMAGES.

Έχει συνεργαστεί με σπουδαίους συνθέτες, μουσουργούς και μαέστρους, μεταξύ των οποίων οι κκ Γιάννης Μαρκόπουλος, Δημήτρης Παπαποστόλου, Ματθαίος Λεγάκης, Γιώργος Αραβίδης, Νίκος Τάτσης, Αντρέας Πυλαρινός, Θεόδωρος Λεμπέσης, Παναγής Μπαρμπάτης, Ιωάννης Μεταλλινός, και με καλλιτέχνες από την Εθνική Λυρική Σκηνή, αλλά και με ορχήστρες όπως η «Παλίντονος Αρμονία», η NuovArte και η Sinfonietta Αθηνών.