Ευχαριστήρια ανακοίνωση Πετράκου για θετική ανταπόκριση αιτήματος δημιουργίας Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου στην Καλαμάτα

Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 21:49

Ευχαριστήρια ανακοίνωση εξέδωσε το στέλεχος της Αγωνιστικής Συνεργασίας Πελοποννήσου κ. Θανάσης Πετράκος για την θετική ανταπόκριση της πρότασης της περιφερειακής παράταξης για Ίδρυση στην Καλαμάτα Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ιστορική έρευνα των επαναστάσεων, τόσο από το Επιστημονικό προσωπικό του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου όσο και από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.

Αναλυτικά η σημερινή (25/02) ανακοίνωση Πετράκου αναφέρει:«Θέλω να ευχαριστήσω και δημόσια τον κοσμήτορα της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Νικόλαο Ζαχαριά, την Πρόεδρο του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας κ. Ιωάννα Σπηλιοπούλου και τον υπεύθυνο του Εργαστηρίου Μελέτης Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας καθηγητή κ. Θανάση Χρήστου, για την θετική και ένθερμη απάντηση τους στην επιστολή – Πρόταση μας εν όψει των 200 χρόνων για την «Υλοποίηση πρότασης του αειμνήστου καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη για την ίδρυση στην Καλαμάτα Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου για την ιστορική έρευνα των επαναστάσεων».

Η θετική τους ανταπόκριση δημιουργεί τις προϋποθέσεις για να υλοποιηθεί επιτέλους η εμπνευσμένη πρόταση του αείμνηστου καθηγητή Πολυχρόνη Ενεπεκίδη.

Επίσης θέλουμε να εκφράσουμε τη χαρά μας και να ευχαριστήσουμε όλα τα μέλη της «Γνωμοδοτικής Επιτροπής της Περιφέρειας για τα 200 χρόνια από το 1821» η οποία αποφάσισε στη σημερινή της συνεδρίαση να παραπέμψει τη πρόταση μας με θετική εισήγηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου. Δίνουμε στην δημοσιότητα την απάντηση των κ.κ. Ζαχαριά, Σπηλιοπούλου και Χρήστου:

Αξιότιμε κ. Πετράκο

Διαβάσαμε με προσοχή την επιστολή σας και εκτιμούμε ότι θα συνιστούσε σημαντικό ερευνητικό φορέα η ίδρυση Κέντρου Ερεύνης της Επανάστασης του 1821 με έδρα την Καλαμάτα, στις δράσεις του οποίου ενσωματώνεται και η μελέτη συγγενών γεγονότων και άλλων περιόδων του ελληνικού χώρου και διεθνώς.

Θα ήταν ιδανικό η ίδρυση του Κέντρου να αποτελέσει τριμερή συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Δήμου Καλαμάτας και του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και να στεγάζεται σε χώρο του Δήμου Καλαμάτας.

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου θα μπορούσε να συμβάλει με ερευνητές των σχετικών ειδικοτήτων και ειδικότερα της Ιστορίας και της Πολιτισμικής Διαχείρισης

Με Ευχές για Καλή Ευόδωση
Καθ. Νίκος Ζαχαριάς Κοσμήτορας ΣΑΕΠΣ
Αναπλ. Καθ. Ι. Σπηλιοπούλου Πρόεδρος ΤΙΑΔΠΑ
Καθ. Α. Χρήστου Διευθυντής Εργαστηρίου Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας».