ΕΦΚΑ | Προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ΑμεΑ. Καθυστερήσεις στις επιτροπές (vid)

Δευτέρα, 28 Ιουνίου 2021 18:47

Εν αναμονή προσλήψεων μέσω του Νόμου 2643 τελούν τα άτομα με αναπηρία

Προβλήματα με την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία και όχι μόνο υπάρχουν στον ΕΦΚΑ. Πολίτες περιμένουν πάνω από 9 μήνες για να περάσουν από επιτροπή ή για να λάβουν το επίδομα του ετέρου προσώπου.Υπάρχει επίσης δυσκολία στην επικοινωνία με τον οργανισμό, αφού σε πολλές των περιπτώσεων η τηλεφωνική επικοινωνία καθίσταται αδύνατη, αφού δεν υπάρχει κάποιος να σηκώσει το τηλέφωνο και αυτό το έχουν διαπιστώσει πολλοί ενδιαφερόμενοι που έχουν προσπαθήσει να επικοινωνήσουν.

Ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Πελοποννήσου Νίκος Καραλής τόνισε πως πράγματι υπάρχουν προβλήματα και για το σκοπό αυτό θα αιτηθεί συνάντηση με την Διεύθυνση του ΕΦΚΑ στην Τρίπολη καθώς και με τον κ. Κούβελα που είναι στις Υγειονομικές Επιτροπές.

Επίσης αναφέρθηκε και στην καθυστέρηση που υπάρχει στην ενεργοποίηση των προσλήψεων μέσω του Νόμου 2643, του Νόμου δηλαδή με τον οποίο προσλαμβάνονται τα άτομα με αναπηρία.

Ο κ. Καραλής κάλεσε όλα τα άτομα που έχουν αναπηρία να εγγραφούν στους κατά τόπους συλλόγους, αφού όπως είπε με τον τρόπο αυτό θα μπορέσουν να έχουν φωνή και να βοηθηθούν στην επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του κ. Καραλή στο βίντεο.