Αιφνίδια παραίτηση του Προέδρου του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου (ήχος)

Πέμπτη, 10 Μαρτίου 2016 19:44

Ερωτηματικά προκαλεί η αιφνίδια παραίτηση του Προέδρου του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου, Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, Ηλία Ανδρικόπουλου.

Ο κ. Ανδρικόπουλος είχε και παλιά δηλώσει πως  παραιτείται (αυτό είχε γίνει το Φεβρουάριο του 2015), αλλά τότε δεν είχε εμμείνει στην απόφασή του.Δείτε το ρεπορτάζ της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης 91,5 καθώς και τη συνέντευξη του κ. Ανδρικόπουλου για τους λόγους που είχε υποβάλλει τότε την παραίτησή του εδώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η τωρινή παραίτηση ήταν προδιαγεγραμμένη και κάποιοι την περίμεναν διακαώς και μάλιστα κυκλοφορεί και το όνομα του αντικαταστάτη του, ο οποίος δεν κρατά την ίδια ήπια στάση στα όσα συμβαίνουν τελευταία με το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.  Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως ο κ. Ανδρικόπουλος δεν μπορούσε άλλο να αντέξει τις διαφορετικές απόψεις μεταξύ των δημάρχων και τη μη έκφραση μίας κοινής γραμμής, ενώ φαίνεται ενοχλημένος και από την στάση της Κυβέρνησης στο όλο θέμα, που δεν ξεκαθαρίζει τι επιδιώκει και τι ακριβώς θέλει να κάνει με το ΣΔΙΤ.

Ο κ. Ανδρικόπουλος ήταν ήπιων τόνων στη διάρκεια της προεδρίας του και προσπάθησε να διατηρήσει ισορροπίες στο ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, παρά τα όσα γίνονταν σε σχέση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τη σύμβαση με την ΤΕΡΝΑ,  κάτι που φαίνεται πως δεν άρεσε και έτσι για να μην μπλέξουν ακόμα τα πράγματα, ο πρώην πλέον Πρόεδρος του ΦΟΔΣΑ οδηγήθηκε στο να υποβάλλει την παραίτησή του.

Η παραίτηση του κ. Ανδρικόπουλου ήρθε μετά την χθεσινή συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, η οποία αναλώθηκε σε συζήτηση γύρω από τον περιφερειακό σχεδιασμό των δήμων και στις εξελίξεις που μόνο εξελίξεις δεν είναι, αφού δεν έχουν οδηγήσει σε καμία ουσιαστική λύση του προβλήματος των απορριμμάτων, που είναι και αυτό που θέλουν και περιμένουν οι πολίτες της Πελοποννήσου.

Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.

Ανδρικόπουλος: Οι λόγοι της παραίτησης μου

Ακούστε τί δήλωσε στη Δημοτική Ραδιοφωνία και στην εκπομπή «Επί της Ουσίας»: