Έφτασε η ώρα του Spartan Race 2018

Πέμπτη, 1 Νοεμβρίου 2018 12:46

Όλα είναι έτοιμα για να δοθεί η εκκίνηση του Spartan Race, του κορυφαίου αγώνα μετ’ εμποδίων στον κόσμο, που θα διεξαχθεί για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στη Σπάρτη, μεταξύ 2 και 4 Νοεμβρίου 2018.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη διοργάνωση αγώνων μετ’ εμποδίων στον κόσμο, καθώς κάθε χρόνο διοργανώνονται πάνω από 200 αγώνες, σε 42 χώρες και στις 5 ηπείρους, με περισσότερους από 1.000.000 συμμετέχοντες!O Δήμος Σπάρτης καλωσορίζει τους επισκέπτες και τους αθλητές, που φέτος θα έλθουν από 57 χώρες για να συμμετάσχουν στο 1ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Trifecta στη Σπάρτη.

Οι κάτοικοι της Σπάρτης και εν γένει της Λακωνίας θα έχουν την ευκαιρία να βιώσουν ένα τριήμερο διαφορετικό από τα άλλα, γεμάτο με έντονη δράση αλλά και ένα όμορφο εορταστικό κλίμα.

Καλούνται όλοι οι πολίτες αλλά και οι επισκέπτες να παρακολουθήσουν από κοντά τις προσπάθειες όλων των αθλητών που θα δώσουν το παρόν στον αγώνα, η πλειοψηφία των οποίων προ-έρχεται από το εξωτερικό.

Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί σε αυτό το σημαντικό γεγονός, που θα διεξαχθεί στην Σπάρτη, προ-κειμένου αθλητές και επισκέπτες να φύγουν από την πόλη μας με μοναδικές εμπειρίες και με τις καλύτερες αναμνήσεις.

Ας δώσουμε και αυτή τη χρονιά μοναδικές εικόνες σε όλο τον κόσμο από την Σπάρτη.

Ενόψει του ανωτέρω αγώνα, σας καλούμε να παρευρεθείτε στη Συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί από τον Δήμαρχο Σπάρτης Ευάγγελο Βαλιώτη και τον ιδρυτή των αγώνων Spartan, Joe De Sena, την Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018 και ώρα 11:0 πμ στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Σπάρτης.

Ο αγώνας αποτελείται από διαδρομές με μια μεγάλη ποικιλία εμποδίων, σχεδιασμένα με τρόπο που να μπορούν να αγωνιστούν άντρες, γυναίκες και παιδιά, κάθε ηλικίας, ανεξάρτητα από την εμπειρία και τη φυσική τους κατάσταση. Η ιδέα πάνω στην οποία βασίστηκε ο σχεδιασμός των διαδρομών, είναι η πεποίθηση των εμπνευστών του Spartan ότι ο άνθρωπος εξελίσσεται ταχύτερα και καλύτερα υπό πίεση.

Τα αγωνίσματα του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης είναι τα εξής:

• Spartan Sprint: Η πιο δημοφιλής κούρσα μήκους 6+ χιλιομέτρων με 20+ εμπόδια, θα διεξα-χθεί το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 και απευθύνεται σε όσους θέλουν να ζήσουν την εμπει-ρία, χωρίς να έχουν κάνει προετοιμασία.

• Spartan Super: Για όσους έχουν μεγαλύτερη αντοχή, το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2018 θα διε-ξαχθεί η κούρσα 13+ χιλιομέτρων με περισσότερα από 25 εμπόδια.

• Spartan Trifecta World Championship: Είναι η κούρσα, που μετράει στο παγκόσμιο πρωτά-θλημα. Μπορούν να λάβουν μέρος όσοι έχουν ολοκληρώσει τις παραπάνω διαδρομές αλλά και τη διαδρομή Spartan Beast μέσα σε ένα ημερολογιακό έτος, οπουδήποτε στον κόσμο.

• Spartan Kids Race: Ο παιδικός αγώνας θα διεξαχθεί στο Δημοτικό Στάδιο Σπάρτης, την Παρα-σκευή 2 Νοεμβρίου. Οι μικροί “Spartans” θα χωριστούν σε κατηγορίες κατά ηλικία:

o Παιδιά 4 – 6 ετών θα τρέξουν σε διαδρομή 800 μέτρων.
o Παιδιά 7 – 10 ετών, σε διαδρομή 1.600 μέτρων.
o Παιδιά 11 – 13 ετών, σε διαδρομή 3.200 μέτρων.

Οι εγγραφές συνεχίζονται, για όλα τα αγωνίσματα που θα διεξαχθούν στη Σπάρτη. Όλοι όσοι εν-διαφέρονται, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή, αποκτώντας ένα κίνητρο για να “σηκωθούμε όλοι από τον καναπέ”.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διοργάνωση, το πρόγραμμα και τις εγγραφές μπορείτε να βρείτε στις διευθύνσεις:

Spartan Race GR: www.spartanrace.gr
Facebook: www.facebook.com/SpartanRaceGreece
Instagram: www.instagram.com/spartanracegreece