Ευχαριστιακό δείπνο από το Σεβασμιότατο κ. Αλέξανδρο (ph)

Κυριακή, 7 Ιουλίου 2013 11:46

Στο φιλόξενο προαύλιο χώρο του Ιδρύματος Προστασίας Απόρων Τυφλών Τριπόλεως «Η Αγία Παρασκευή», παρατέθηκε την Πέμπτη 4 Ιουλίου ευχαριστιακό δείπνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στους νέους που εργάστηκαν σκληρά και συνετέλεσαν στην επιτυχή πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητροπόλεως, των Χριστουγέννων με τίτλο: «Για βγάτε, δέστε, μάθετε, που ο Χριστός γεννιέται» και της 25ης Μαρτίου με τίτλο: «Σέρνουν τα βόλια στην ποδιά, φυσέκια στο ζωνάρι», αλλά και σε πολλές άλλες επιτυχημένες Εκκλησιαστικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις.Στο κάλεσμα του Μητροπολίτου, ανταποκρίθηκαν οι συντελεστές των εκδηλώσεων, νέοι και παιδιά στην πλειονότητά τους, που για ακόμη μια φορά συνεργάστηκαν, όχι για κάποια επετειακή ή θρησκευτική εκδήλωση, αλλά για ένα δείπνο. Ένα λιτό δείπνο, καθόλου επίσημο, απολύτως προσαρμοσμένο στις «νεανικές» επιλογές, που περισσότερο θύμιζε σε σύναξη μιας μεγάλης οικογένειας, όπως αυτές συνηθίζονται στην πατρίδα μας.

Τα παιδιά μας χόρεψαν και τραγούδησαν σκοπούς της πατρίδος μας και τα γέλια και οι χαρούμενες φωνές τους «τάραξαν» ευχάριστα τα ήρεμα «νερά» της φιλόξενης στέγης του Ιδρύματος.

Στο μέσον της βραδιάς, ο Μητροπολίτης ευχαρίστησε τα παιδιά για τη χαρά που του έδωσαν να βρίσκονται κοντά του, τόσο τη συγκεκριμένη βραδιά όσο και στις εκδηλώσεις της Μητροπόλεως. Τα συνεχάρη λέγοντάς τους χαρακτηριστικά: «Χαίρομαι και σας καμαρώνω που βιώνετε τις παραδόσεις του τόπου μας, που βρίσκεστε κοντά στην Εκκλησία, γιατί μόνο κοντά σε Αυτή θα βρίσκετε πάντοτε το απάνεμο λιμάνι σας, την ανοικτή αγκαλιά που πάντα θα σας προσμένει.

Εργαστήκατε την περασμένη χρονιά σκληρά με τους υπεύθυνους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας και επιτύχατε να κάνετε άριστες εκδηλώσεις, συμμετείχατε ως επιτυχημένη χορωδία στις Εκκλησιαστικές Ακολουθίες, Παρακλήσεις, Χαιρετισμούς και σε άλλες Πανηγύρεις.

Σας υπενθυμίζω ότι είστε το μέλλον της πατρίδος μας. Αγωνιστείτε, ζητήστε την βοήθεια του Χριστού μας και να έχετε πάντα την ελπίδα σας σε Αυτόν. Η πατρίδα μας διέρχεται δύσκολους καιρούς, υπάρχουν δυνάμεις που θέλουν να την εξαφανίσουν, εξομοιώνοντάς μας με το παγκόσμιο σύνολο, επιδιώκουν την «περίφημη» παγκοσμιοποίηση. Ο Θεός όμως κάθε άνθρωπο τον έπλασε ξεχωριστό, με ξεχωριστή, ανεπανάληπτη και μοναδική προσωπικότητα.  Όλοι μας είμαστε εικόνες του Ενός και Αληθινού Θεού. Μην αλλοιώσετε την εικόνα αυτή αλλά ούτε και την εικόνα της πατρίδος μας. Συνεχίστε να λέτε τα τραγούδια του Θεού και του λαού, καθώς μόνο αυτά περιέχουν την αλήθεια της ζωής.

Εύχομαι την Κυριακή του Σπορέως να ξανασυναντηθούμε, πρώτα ο Θεός, για να συνεχίσουμε το ευλογημένο έργο μας. Καλό Καλοκαίρι»…