Έγινε στην Τρίπολη η προπόνηση της σχολής ποδοσφαίρου της Arsenal

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016 14:19

Ρεπορτάζ: Φώτης Αλεξόπουλος

Το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε, στο γήπεδο Φιλικών, η ανοιχτή προπόνηση της Σχολής ποδοσφαίρου της Arsenal σε συνεργασία με τον ΑΟ Αναγέννηση Τρίπολης. Συμμετοχή σ’ αυτή την προπόνηση είχαν όσα παιδιά από την ευρύτερη περιοχή επιθυμούσαν ηλικίας 6-13 ετών.Ο Τεχνικός Διευθυντής του Arsenal Soccer School, κ. Λάκης Παπαϊωάνου ηγήθηκε της προπόνησης, δείχνοντας στα παιδιά που συμμετείχαν τον ξεχωριστό τρόπο και φιλοσοφία πάνω στα οποία δουλεύει μία από τις πιο δημοφιλείς σχολές ποδοσφαίρου στον κόσμο.

Παρά το βροχερό καιρό, περισσότερα από 40 παιδιά βρέθηκαν στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού γηπέδου Φιλικών και προπονήθηκαν πλέον των δύο ωρών, με τον κ. Παπαϊωάννου, ενώ στο γήπεδο βρέθηκαν και αρκετά παιδιά που αγωνίζονται στις ακαδημίες του ΑΟ Αναγέννησης Τρίπολης και κατ’ επέκταση στη σχολή ποδοσφαίρου της Arsenal. Παράλληλα, αυτή η ανοιχτή προπόνηση αποτελεί και επίσημα μία από τις πρώτες προπονήσεις των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal η οποία πλέον δραστηριοποιείται και επίσημα στην Αρκαδική πρωτεύουσα με τη στενή συνεργασία φυσικά του ΑΟ Αναγέννηση Αρκαδίας!

Η προπόνηση ξεκίνησε λίγο πριν τις 17:30 το απόγευμα και ολοκληρώθηκε στις 19:00 περίπου. Οι ασκήσεις αυτής της προπόνησης περιορίστηκαν σ’ αυτές που είχαν να κάνουν με την τεχνική και τον χειρισμό της μπάλας τόσο με το δεξί όσο και με το αριστερό πόδι, αλλά και ασκήσεις σε πολύ κλειστό χώρο με την παρουσία και άλλων παικτών έτσι ώστε τα παιδιά να μάθουν να διατηρούν τη συγκέντρωση τους και να συντονίζονται καλύτερα.

Στη συνέχεια, στην αίθουσα του πρώτου ορόφου του Αποστολοπούλειου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Τρίπολης, πραγματοποιήθηκε συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του προγράμματος των ακαδημιών της Arsenal στην Ελλάδα και ουσιαστικά παρουσιάστηκε η συνεργασία των ακαδημιών της σπουδαίας Αγγλικής ομάδας, με τις ακαδημίες ποδοσφαίρου του ΑΟ Αναγέννησης Τρίπολης.

Στη συνέντευξη Τύπου, παρουσία στο πάνελ έδωσαν ο Τεχνικός Διευθυντής του Arsenal Soccer Schools, κ. Λάκης Παπαϊωάννου, ο Διευθυντής των Σχολών Ποδοσφαίρου της Άρσεναλ, κ. Αντώνης Βλάχος, αλλά και οι άνθρωποι του ΑΟ Αναγέννησης Τρίπολης (ο Αντιπρόεδρος του Αρκαδικού ομίλου κ. Κώστας Μπακέας, ο Ταμίας κ. Νικηφόρος Μανωλόπουλος, αλλά και ο εκ των προπονητών του Αρκαδικού συλλόγου, Δημήτρης Παγώνης). Παρουσία έδωσαν όμως και αρκετοί γονείς, οι οποίοι άκουσαν με ενδιαφέρον τα όσα είπαν οι ομιλητές για τη λειτουργία των σχολών ποδοσφαίρου της Arsenal.

Μετά το τέλος της συνέντευξης Τύπου και της παρουσίασης αυτής της συνεργασίας ΑΟ Αναγέννησης και σχολής ποδοσφαίρου της Arsenal στην Ελλάδα, οι εισηγητές και οι άνθρωποι των δύο σχολών υπέγραψαν της φανέλα της σχολής της Αγγλική ομάδας η οποία θα κοσμεί τα γραφεία του Αρκαδικού συλλόγου, ενώ στο τέλος οι νεαροί ποδοσφαιριστές φωτογραφήθηκαν με τους προπονητές της σχολής και συγκεκριμένη με τον κ. Λάκη Παπαϊωάννου

Δείτε βίντεο από την προπόνηση στο γήπεδο Φιλικών και την παρουσίαση του προγράμματος στο «Αποστολοπούλειο» Πνευματικό κέντρο Τρίπολης: