Εγκαινιάστηκε το εργοστάσιο παραγωγής και χυμοποίησης ροδιού της «Αλφειός-Ρόδι ΑΕ» (vids, ph)

Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου 2016 11:30
Ο πρωτογενής τομέας και η συνεργασία ταυτόχρονα με την καινοτομία στα παραγόμενα προϊόντα ήταν το μήνυμα των εγκαινίων μίας σύγχρονης μονάδας παραγωγής και χυμοποίησης ροδιού, που ξεκίνησε από μία μικρή ομάδα ανθρώπων με πρωτεργάτη τον Παρασκευά Παρασκευόπουλο και σήμερα αριθμεί 207 μετόχους.

«Η Αλφειός Ρόδι ΑΕ» μία συμμετοχή επιχείρηση πραγματοποίησε παρουσία πλήθος κόσμου και εκπροσώπων της πολιτικής και αυτοδιοικητικής ζωής των Περιφερειών Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου, το μεσημέρι της Κυριακής, στον Πύργο, τα εγκαίνια του εργοστασίου.
Ενός εργοστασίου που φιλοδοξεί να χυμοποιεί πολλές ποσότητες ροδιού αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων ενώ μέχρι σήμερα η προσπάθεια απέφερε καρπούς, χωρίς να υπάρξει κάποια βοήθεια από το Κράτος.
 Η μονάδα που έχει δημιουργηθεί είναι η πλέον σύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης φυσικού χυμού ροδιού σε Ελλάδα και Ευρώπη, επεξεργασίας 3.000 κιλών φρέσκου ροδιού ανά ώρα.
Η γραμμή παραγωγής σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε εξ ολοκλήρου με τη συνεργασία Τούρκων και Ελλήνων τεχνικών επιστημόνων, σε Κωνσταντινούπολη και Ξάνθη.
Η συμμετοχική εταιρεία 4 χρόνια μετά την δημιουργία της  διαθέτει πάνω από 200 ροδώνες, με περισσότερα από 2.000 στρέμματα καλλιέργειας ροδιάς, της εξαιρετικής, πλούσιας σε αντιοξειδωτικά, ποικιλίας wonderful.
Οι άνθρωποι της επιχείρησης χρησιμοποιούν αυστηρές και πραγματικές διαδικασίες πιστοποίησης, προωθούν την ολιστική γεωργία και  το νωπό προϊόν ήδη ταξιδεύει με ονοματεπώνυμο στην ελληνική και την ευρωπαϊκή αγορά.
Ενώ εδώ και λίγο καιρό δοκιμαστικά και από την επομένη των εγκαινίων επίσημα και δυναμικά, η ελληνική αγορά και στη συνέχεια οι ξένες, υποδέχονται τον 100% φυσικό, 100% ποιοτικό και 100% ελληνικό χυμό του εργοστασίου μας, σε γυάλινη φιάλη των 250 ml.
Η λειτουργία του εργοστασίου , παράγει  ένα εξαιρετικό προϊόν, δίνει στην απασχόληση 50 θέσεις εργασίας, ενισχύει σημαντικά τον τζίρο δορυφορικών επιχειρήσεων και καθιστά βιώσιμη και κερδοφόρα την καλλιέργεια των ροδώνων των μετόχων μας και όχι μόνο.
Να αναφέρουμε πως το προϊόν που παρήχθη την Κυριακή 24 Ιανουαρίου παραδόθηκε στα Νοσοκομεία Τρίπολης, Πύργου, Καλαμάτας καθώς και στο Θεαγένειο.
Στα εγκαίνια μεταξύ άλλων παρόντες ήταν οι Πρόεδροι των πολιτικών κομμάτων «Το Ποτάμι» Σταύρος Θεοδωράκης και «Ένωσης Κεντρώων»  Βασίλης Λεβέντης, οι βουλευτές από την Ηλεία και την Αχαΐα κ. Μπαξεβανάκης, Μπαλαούρας, Κουτσούκος και Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Οικονομίας Ηλίας Ξανθάκος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, οι αντιπεριφερειάρχες Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, και Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας  ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Μπράμος, του Υπουργείου  Οικονομικών Λάμπης Αριστειδόπουλος  και βέβαια πλήθος κόσμου.
Τον αγιασμό τέλεσε ο  θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ. Αθανάσιος, ενώ μετά την κοπή της κορδέλας οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο χώρο του εργοστασίου και να γευτούν φρέσκο χυμό ροδιού.
Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την τελετή εγκαινίων έτσι όπως τα κατέγραψε η Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης που βρέθηκε στον Πύργο.
Ε.Τ.