Εγκαίνια για τη λειτουργία των Ιαματικών Πηγών στη Γορτυνία (vid, ph)

Κυριακή, 15 Μαΐου 2016 18:20

Εγκαινιάστηκε για φέτος η λειτουργία των Ιαματικών Πηγών Ηραίας.

Το Υδροθεραπευτήριο των Ιαματικών Πηγών Ηραίας προσφέρει στους επισκέπτες: ΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ, ΧΑΛΑΡΩΣΗ, ΑΡΙΣΤΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΔιαθέτει 20 πολυτελείς καμπίνες με 20 μπανιέρες, εκ των οποίων 3 είναι για υδρομασάζ.
Τα θειούχα νερά των πηγών είναι ενδεδειγμένα ιατρικά, με αποδεδειγμένες θεραπευτικές ιδιότητες για αρθρίτιδες, αυχενικό σύνδρομο, γυναικολογικά, κυκλοφορικό και νευρικό σύστημα, οστεοπόρωση, ρευματισμούς, παθήσεις ήπατος και χολής.

Από πέρσι λειτουργεί με μειωμένο αντίτιμο. Στις προσφερόμενες υπηρεσίες φέτος, προστίθενται και οι υπηρεσίες φυσιοθεραπευτή.

Στην τελετή των εγκαινίων, ο Δήμαρχος Γορτυνίας, Γιάννης Γιαννόπουλος, είπε ότι πρέπει να αυξηθεί η επισκεψιμότητα στα Λουτρά τα οποία αποτελούν πλεονέκτημα για τη Γορτυνία, αλλά έμεινε ανεκμετάλλευτο ουσιαστικά. «Ολοκληρώσαμε το βιολογικό καθαρισμό, διότι δεν μπορεί σε μία λουτρόπολη να μην υπάρχει βιολογικός και εκσυγχρονίζουμε το κτίριο, για να γίνει επέκταση και αναβάθμιση της ποιότητας. Από εδώ θα περάσει το μονοπάτι του Μαινάλου και θα οδηγεί στην Αρχαία Ολυμπία. Θα μπορούν πεζοπόροι να διαμένουν στα Λουτρά Ηραίας. Πρέπει να αξιοποιήσουμε σωστά αυτό το συγκριτικό μας πλεονέκτημα.» είπε μεταξύ άλλων.

«Περιμέναμε περισσότερους για να είμαστε ειλικρινείς, αλλά με χαροποίησε πάρα πολύ η συμμετοχή της δημοτικής Αρχής. Εκτός από τον Δήμαρχο, έχουμε εδώ ένα μεγάλο μέρος του Δημοτικού Συμβουλίου, βλέπουμε το ενδιαφέρον και την υποστήριξη για τον τόπο και τις Ιαματικές Πηγές» είπε η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Γορτυνίας, Μαρίνα Διαμαντοπούλου και τόνισε ότι πρέπει να προβληθεί ο χώρος διότι οι Ιαματικές Πηγές δεν έχουν την επισκεψιμότητα που είχαν παλιότερα.

Ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Μητρόπουλος υπογράμμισε τη μικρή συμμετοχή του κόσμου και ζήτησε να βοηθήσουν όλοι για να έχουν μακρά πορεία τα Λουτρά.