Εγκαίνια για την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου στην Τρίπολη (vid, ph)

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021 13:46

Τα εγκαίνια της κατασκευής του δικτύου φυσικού αερίου τελέστηκαν την Δευτέρα στην Τρίπολη.

Παρόντες ήταν ο Βουλευτής Αρκαδίας Κώστας Βλάσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HENGAS Μιχάλης Λαμπρόπουλος,ο Επίσκοπος Τεγέας κ. Θεόκλητος και ο Δήμαρχος Τρίπολης Κώστας Τζιούμης.Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας κ. Λαμπρόπουλος στην τοποθέτησή του ευχαρίστησε τον κ. Βλάση «ο οποίος με τις προσπάθειες και την επιμονή του κατάφερε να χορηγηθεί άμεσα η άδεια διανομής από την ΡΑΕ. Με τις  ενέργειες του επίσης καταφέραμε να πάρουμε την επιχορήγηση από τα υπουργείο και να φτάσει το αέριο στον καταναλωτή με μηδενικό τέλος σύνδεσης. Επίσης, ο Δήμαρχος ήταν αρωγός στην προσπάθειά μας από την αρχή του έργου, κάνοντας ό,τι περνά από το χέρι του. Θεωρώ ότι θα έχουμε αυτή την καλή σχέση ως το τέλος του έργου».

 

 

Από την πλευρά του, ο κ. Βλάσης μίλησε για «μία πολύ μεγάλη στιγμή για την Αρκαδία, διότι το πρώτο εμβληματικό έργο στο νομό μας μετά από πολλά χρόνια παίρνει σάρκα και οστά. Η Τρίπολη θα είναι πρώτη πρωτεύουσα νομού που θα έχει φυσικό αέριο. Και δεύτερη πόλη στην Πελοπόννησο διότι τα έργα ξεκίνησαν από την Μεγαλόπολη. Ευχαριστώ τον ιδιοκτήτη της εταιρείας κ. Λαμπρόπουλο για τα καλά του λόγια, εγώ δεν έκανα τίποτα παραπάνω από αυτά που ο θεσμικός ρόλος του βουλευτής Αρκαδίας επιβάλλει να κάνει για το καλό του τόπου του. Από τη στιγμή που η ΡΑΕ ως ανεξάρτητη αρχή έδωσε την άδεια στη συγκεκριμένη εταιρεία να προχωρήσει σε έργα, το ελάχιστο ήταν να τρέξω όλες τις διαδικασίες, για να μπορέσουν τόσο σύντομα να ξεκινήσουν τα έργα εδώ, διότι δυστυχώς η γραφειοκρατία είναι κάτι που συνεχίζει να ταλανίζει την Πατρίδα, όμως η Κυβέρνηση προχωρά με γρήγορα βήματα μπροστά.

Η κυβέρνηση αποδεικνύει ποσά γρήγορα αντανακλαστικά έχει και θέλω να ευχαριστήσω τους δύο συναρμόδιους υπουργούς , κυρίους Σκρέκα και Γεωργιάδη που από την πρώτη στιγμή αγκαλιάσαν αυτό το έργο. Και παρά την αντίθεση θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου αυτό δεν το κρύβω μου δημιούργησε άσχημη εντύπωση ότι η Περιφέρεια αντιτέθηκε σε αυτό το μεγάλο έργο και δεν θέλησε να βοηθήσει μέσω ΕΣΠΑ, παρ’ όλα αυτά η Κυβέρνηση έδειξε ότι έχει αντανακλαστικά, προχώρησε μια απόκαμα μεγαλύτερη χρηματοδότηση και σήμερα μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι το αέριο θα φτάσει ως το τέλος του 2023 σε όλα τα νοικοκυριά με μηδενικά τέλη σύνδεση και αυτό οφείλεται στην πρόσκληση του ΕΣΠΑ που θα εκδοθεί σύντομα.

Επειδή πολλά ακούστηκαν για τη συγκυριακή αύξηση της τιμής του αερίου και του πετρελαίου. Ακόμα και σήμερα το αέριο εξακολουθεί να είναι ακόμα πιο φθηνό από το πετρέλαιο και μιλάμε για μια καθαρή μορφή ενέργειας.

Πέρα από τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσει, πέρα από τις επενδύσεις που θα προσελκύσει, θα είναι και μεγάλη ανάσα για τα νοικοκυριά, διότι και με τα μηδενικά τέλη για τη σύνδεση τους, θα έχουν μια πιο φθηνή μορφή ενέργειας.»

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Κώστας Τζιούμης τόνισε ότι «είναι μια σημαντική, μεγάλη στιγμή για την περιοχή μας και τον Δήμο μας. Είμαι ευτυχής που ένα αίτημα πολλών χρόνων γίνεται πραγματικότητα. Σήμερα ξεκινά αυτό το εμβληματικό έργο και θέλω να ευχαριστήσω σε όσους συνέβαλαν να προχωρήσει το έργο. Ο Δήμος είναι σε απόλυτη συνεργασία με την εταιρεία που έχει αναλάβει το έργο και τη συνεργασία αυτή θα συνεχιστεί αδιάλειπτα ώστε σε σύντομο χρονικό διάστημα να έχουν συνδεθεί το 90% των επιχειρήσεων και των ιδιωτών καταναλωτών έως ότου ολοκληρωθεί το ΕΣΠΑ.

Αυτό το έργο, παρά την συγκυριακή ενεργειακή κρίση, είναι ένα κίνητρο επιπλέον να έρθουν επιχειρήσεις από άλλες επιχειρήσεις ή να δημιουργήσουν επιχειρήσεις νέοι από την περιοχή μας και στο πλαίσιο της ένταξης του Δήμου Τρίπολης στο Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.

Μετά από 25 χρόνια, το δίκτυο θα είναι ιδιοκτησία του Δήμου Τρίπολης. Θα ζητήσω την κατανόηση των συμπολιτών μας για την ενόχληση που θα προκληθεί στη διάρκεια υλοποίησης του έργου.

Είναι σημαντική εξέλιξη ότι θα υπάρχουν μηδενικά τέλη σύνδεσης κάτι το οποίο είχαμε ζητήσει με απόφαση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Τρίπολης.»