Εγκαίνια υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας “TRIPOLITSA-ISO 200” (vid,ph)

Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2021 20:58

Αργά το απόγευμα της Παρασκευής 29 Οκτωβρίου, στην πλατεία Άρεως πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της υπαίθριας έκθεσης φωτογραφίας “Tripolitsa-iso 200” .

Πριν τα εγκαίνια της έκθεσης έγιναν χαιρετισμοί από τον καλλιτέχνη Νίκο Φλώρο, μέλος της κριτικής επιτροπής και το Δήμαρχο Τρίπολης Κώστα Τζιούμη.Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σε συνεργασία με το TwoSideCityProject διοργάνωσαν Φωτογραφικό Διαγωνισμό με θέμα «TRIPOLITSA – ISO 200».

Ο διαγωνισμός είχε στόχο την αποτύπωση των στοιχείων που έχουν σημείο αναφοράς την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, τόσο εντός των ορίων του Δήμου, αλλά κυρίως εκτός αυτού. Οι φωτογράφοι ήταν ελεύθεροι μέσω του φακού τους, να αποτυπώσουν όποιο στοιχείο τους ενέπνευσε σχετικά με το θέμα, έτσι όπως αυτοί επέλεξαν να το παρουσιάσουν

Ο διαγωνισμός ήταν μία πρόσκληση – πρόκληση προς τους φωτογράφους, αφού ήταν δεσμευτική η χρήση τετράγωνου φορμά και συγκεκριμένης τιμής ευαισθησίας (iso 200) στη λήψη των φωτογραφιών.

Κριτική επιτροπή για την επιλογή των φωτογραφιών ήταν ο Νίκος Φλώρος, ο Βαγγέλης Κύρης, ο Βασίλης Κουτρουμάνος και ο Γεώργιος Καραγιάννης.

Ο διαγωνισμός είχε και χρηματικά έπαθλα

1ο βραβείο 500 €
2ο βραβείο 300 €
3ο βραβείο 150 €