Εγκαινιάστηκαν το αιμοδυναμικό και το βρογχοσκοπικό εργαστήριο στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο (vids,ph)

Παρασκευή, 4 Αυγούστου 2017 16:07

Και τα δύο εργαστήρια αποτελούν δωρεά από την ομογενή Γιαννούλα Γκουντάνη στη μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου

Ευχαριστίες στην δωρήτρια, αλλά και αναφορές στις ελλείψεις σε ανθρώπινο κυρίως δυναμικό που έχει το Παναρκαδικό Νοσοκομείο.Γκουντάνη: Μακάρι να σωθούν πολλές ψυχές

Δύο εργαστήρια του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που αποτελούν δωρεά της ομογενούς Γιαννούλας Γκουντάνη, με καταγωγή από την Νεστάνη Μαντινείας, στη μνήμη του συζύγου της Κωνσταντίνου, εγκαινιάστηκαν, το μεσημέρι της Παρασκευής 4 Αυγούστου, στο 2ο όροφο του Νοσοκομείου.

Πρόκειται για το αιμοδυναμικό εργαστήριο, το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό τη λειτουργία του, υπό την επίβλεψη του γιατρού κ. Χρυσού και έχουν γίνει πάνω από 600 στεφανιογραφίες και πολλές αγγειογραφίες και για το βρογχοσκοπικό εργαστήριο, το οποίο έχει ξεκινήσει να δουλεύει το τελευταίο διάστημα, υπό την επίβλεψη του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής Κ.Ζαχαριά και της γιατρού κας.Βλάχου.

Τα εγκαίνια έγιναν σε συνδιοργάνωση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου και της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής και σε αυτά παρευρέθηκε αρκετός κόσμος (γιατροί, νοσηλευτές, εκπρόσωποι των ομογενών κλπ), ενώ το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ.Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, που αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στον τομέα της υγείας από την Περιφέρεια και ζήτησε να περάσει η ευθύνη της υγείας στις αιρετές περιφέρειες και ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα τη σημασία που έχει ο ανθρώπινος παράγοντας στα θέματα υγείας και ζήτησε να στελεχωθεί το νοσοκομείο με ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, ώστε να καταστεί περιφερειακό.

Ιδιαίτερη στιγμή η προσφορά της εικόνας του Αγίου Νείλου στην κα.Γκουντάνη από τον απόγονο του Αγίου Νείλου κ.Τερζάκη (από τον Άγιο Πέτρο Κυνουρίας), μετά τον χαιρετισμό του Διοικητή του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Π.Τομάρα.

Τον αγιασμό τέλεσε ο ιερέας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Σουρλίγγας με τον ιερέα του Παναρκαδικού Νοσοκομείου.

Μετά τους χαιρετισμούς και την κοπή της κορδέλας από την κα.Γιαννούλα Γκουντάνη ακολούθησε ξενάγηση στα δύο εργαστήρια που εγκαινιάστηκαν.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από τα εγκαίνια καθώς και βίντεο με τους χαιρετισμούς.

Εγκαίνια αιμοδυναμικού-βρογχοσκοπίου