Εγκαινιάστηκε η έκθεση ψηφιδωτών από γυαλί της Βίκυς Ζάχου στην Τρίπολη (ph/vid)

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 18:34

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα της Τετάρτης (20/10) εγκαινιάστηκε στην Τρίπολη στο Πνευματικό Κέντρο η έκθεση ψηφιδωτών από γυαλί, της Βασιλικής Ζάχου, με θέμα: ”ΑΝΑΣΤΟΧΑΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Η έκθεση αποτελεί μια προσωπική εικαστική προσέγγιση, της μεγάλης πανανθρώπινης Ιδέας και του Ιδανικού της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ, της εικαστικού, μέσα από την διεθνώς εγκεκριμένη με πατέντα ιδιοτυπία της καλλιτεχνικής της έκφρασης, με ”θρυμματισμένο γυαλί σε ψηφίδες”.

Αρχικά τον λόγο πήρε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Τρίπολης κα.Ελένη Καρούντζου η οποία μίλησε για την Βασιλική Ζάχου, την πορεία και το έργο της. “Έχουμε την μεγάλη χαρά και τιμή να εγκαινιάζουμε σήμερα μια έκθεση  – στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 – που θα αφήσει όλους τους επισκέπτες να πλησιάσουν την εξαιρετική αυτή τεχνική, να γνωρίσουν, να επαναστοχαστούν, να φανταστούν και να ταξιδέψουν νοερά”, ανέφερε μεταξύ άλλων.Στην συνέχεια η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Τρίπολης κα.Γεωργία Παναγοπούλου έδωσε θερμά συγχαρητήρια στην κα.Ζάχου για την εξαίρετη δουλειά της και ευχήθηκε καλή επιτυχία στην έκθεση.

Αμέσως μετά η κα.Αντωνία Ποντίκη μίλησε για την δημιουργό η οποία κατάγεται από την Αρκαδία, αλλά και για την πορεία της τα τελευταία είκοσι χρόνια.

Η κα.Βασιλική Ζάχου στον σύντομο χαιρετισμό της – εμφανώς συγκινημένη – μίλησε για την ιδιαίτερη τιμή που της έκανε ο Δήμος Τρίπολης, ενώ ευχαρίστησε και τους ανθρώπους που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκονται στο πλευρό της. Ακόμα θέλησε να ευχαριστήσει και την ιερα Μονή Αμοργού που είναι χορηγός της, αλλά και τους επαγγελματίες τόσο της Αρκαδίας όσο και της Αμοργού που την στηρίζουν.

Ακολούθησε η ξενάγηση των παρευρισκόμενων στην έκθεση με την κα.Ζάχου να τους παρουσιάζει τα έργα της.

Δείτε το βίντεο:

Δυο λόγια για την έκθεση:

Η έκθεση αυτή έχει στόχο να προσεγγίσει πνευματικά, ιδεολογικά και συναισθηματικά, τις σημερινές και τόσο επίκαιρες ανάγκες των Ανθρώπων, για το ΑΓΑΘΟ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ που παραπαίει ποικιλοτρόπως σε παγκόσμιο επίπεδο….

Τα εικαστικά δημιουργήματα της Βασιλικής Ζάχου, είναι εμπνευσμένα από τον Αγώνα των Ελλήνων του 1821, για την ΛΕΥΤΕΡΙΑ τους, δημιουργήθηκαν με αφορμή την επέτειο των 200 χρόνων από το 1821 κι έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα για την ίδια, αφού κατάγεται, ζει και αναπτύσσεται καλλιτεχνικά στον τόπο απ΄ όπου ξεκίνησε η Απελευθέρωση της Ελλάδας το ΄21 και στην καρδιά του Μοριά, την ΑΡΚΑΔΙΑ και την Τρίπολη.

Η εικαστικός, τα τελευταία 6 χρόνια, δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά και επαγγελματικά και στην ΑΜΟΡΓΟ, διατηρεί καλλιτεχνικό εργαστήριο και σημείο πώλησης των έργων της στην ΛΑΓΚΑΔΑ. Όπου και διάγει τους καλοκαιρινούς μήνες.