Εγκαινιάστηκε το Μουσείο Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Γορτυνίας (vid,ph)

Κυριακή, 10 Νοεμβρίου 2019 17:45

Στόχος του να συνεισφέρει στην τουριστική ανάπτυξη του χωριού και γενικότερα της Γορτυνίας

Παρουσία του καταγόμενου από την Αρκαδία ευεργέτη Αθανάσιου Μαρτίνου με την ευγενική χορηγία του οποίου ολοκληρώθηκε το έργο, έγιναν την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, τα εγκαίνια του Μουσείου Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Ψάρι Τρικολώνων Γορτυνίας.Ένα έργο που ξεκίνησε με πρωτοβουλία του τέως Δημάρχου Τρικολώνων Γιώργου Μπαρούτσα και ολοκληρώθηκε το 2019. Το Μουσείο στεγάζεται στο χώρο του παλιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού, διαθέτει υπέροχη θέα ενώ ο εσωτερικός χώρος του Μουσείου έχει διαμορφωθεί έτσι, ώστε να δίνει τη δυνατότητα στον επισκέπτη του να ενημερωθεί όχι μόνο για την σχολική δραστηριότητα των μαθητών από την εποχή του Καποδίστρια μέχρι πρόσφατα, αλλά και για τις δραστηριότητες εκτός σχολείου.

Αποτελεί ένα ξεχωριστό Μουσείο όχι μόνο για την Αρκαδία αλλά για τη χώρα ολόκληρη και φιλοδοξεί να προσφέρει στην τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής της Γορτυνίας και στόχος είναι το επισκεφτούν μικροί και μεγάλοι. Οι μικρότεροι θα μάθουν πώς λειτουργούσαν τα σχολεία τα παλιά χρόνια ενώ οι μεγαλύτεροι θα συγκινηθούν και θα θυμηθούν τα δικά τους σχολικά χρόνια.

Το Μουσείο διαθέτει και σύγχρονα εποπτικά μέσα.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο με αποσπάσματα από την εκδήλωση εγκαινίων καθώς και τους χώρους του μουσείου.

Gepostet von Δημοτική Ραδιοφωνία Τρίπολης 91,5 am Sonntag, 10. November 2019