Εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού από το φροντιστήριο «ΑΝΟΔΟΣ» (ph)

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2022 12:07

Το φροντιστήριο «ΑΝΟΔΟΣ», σε συνεργασία με την Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας, στην προσπάθειά του να βοηθήσει τους μαθητές και τους γονείς τους σε σχέση με τον επαγγελματικό προσανατολισμό διοργάνωσε εκδήλωση Επαγγελματικού Προσανατολισμού με τίτλο: «Επαγγέλματα του 2030», με στόχο την αναλυτική πληροφόρηση για όλα τα τμήματα των ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της χώρας και την παροχή συμβουλών για τη σωστή πλοήγηση των μαθητών στο πολύπλοκο σύστημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25 Ιουνίου 2022, 18:00 – 21:00, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, απευθυνόταν σε μαθητές όλων των τάξεων, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς της Β’βάθμιας εκπαίδευσης, που επιθυμούν να πάρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει τις εξής θεματικές ενότητες:
 Συμπεριφορές ανθρώπων που πετυχαίνουν
 Στοχοθεσία – Διαχείριση χρόνου
 Πώς θα πάρω τη σωστή απόφαση
 Αναλυτική παρουσίαση τμημάτων
 Εναλλακτικές καριέρες
 Νέα δεδομένα στην εκπαίδευση
 Παγίδες στο μηχανογραφικό
 Πώς μπορώ να βελτιωθώ μέσα στο Πανεπιστήμιο
 Soft Skills και αγορά εργασίας
 Επαγγέλματα του 2030

Εισηγητής της εκδήλωσης ήταν:
Ο κ. Θοδωρής Θεοτόκης, Σύμβουλος Σπουδών και μέλος της επιστημονικής και συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «ΠΑΜΕ.. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», που εκδίδεται κάθε χρόνο. Επίσης, πραγματοποιεί σειρά ομιλιών σε μαθητές και γονείς κάθε χρόνο, σε όλα τα μέρη της Ελλάδας, για θέματα που αφορούν την εκπαίδευση, την επιλογή σπουδών και την αγορά εργασίας.