Εκδήλωση για την αποκατάσταση του Μνημείου στον Άι Θανάση Τρίπολης, που είχε βανδαλιστεί (vid)

Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου 2021 16:05

H αποκατάσταση του μνημείου στοίχισε γύρω τις 17 χιλιάδες ευρώ

Δεν έχει γίνει ακόμα η δίκη του υπεύθυνου για τον βανδαλισμόΕκδήλωση για την αποκατάσταση του Μνημείου στον Άι-Θανάση Τρίπολης, γνωστό και ως Μνημείο των αλύγιστων θα πραγματοποιηθεί από τον Τομεακή Επιτροπή ΚΚΕ Αρκαδίας και την ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Τρίπολης, την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στις 11 το πρωί.

Το Μνημείο ως γνωστόν είχε βανδαλιστεί από άτομο που, σύμφωνα με όσα είχαν ειπωθεί τότε που έγινε ο βανδαλισμός, ανήκει στον ακροδεξιό χώρο, αλλά ακόμα δεν έχει γίνει το στρατοδικείο, αφού ο φερόμενος ως υπαίτιος του βανδαλισμού είναι αξιωματικός του στρατού.

Με χρήματα της Περιφέρειας, αλλά και ιδιωτών το μνημείο αποκαταστάθηκε και την Κυριακή θα γίνει εκδήλωση.

Το μεσημέρι της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου ο Πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ Παράρτημα Τρίπολης Γιώργος Καστραντάς και το μέλος του ΚΚΕ Αρκαδίας Παναγιώτα Πανούση παραχώρησαν συνέντευξη τύπου, στην οποία αναφέρθηκαν στα ιστορικά γεγονότα με την εκτέλεση δεκάδων ατόμων στο εν λόγω σημείο , αλλά και στην υπόσχεση που έχουν δώσει στους εκτελεσμένους, πως ό,τι καταστρέφεται θα το φτιάχνουν πάλι, γιατί αυτό είναι το χρέος τους.

Μάλιστα η κα. Πανούση σημείωσε πως όσοι δεν μπορούν να μιλήσουν ξεκάθαρα για τις θέσεις τους, προβαίνουν νύχτα σε τέτοιους βανδαλισμούς, ξεσπώντας σε μνημεία.

Δείτε αναλυτικά στο βίντεο τις δηλώσεις του κ. Καστραντά και της κας. Πανούση.