Εκδήλωση “Πόλη με ποδήλατα – Όμορφη πόλη” στην Τρίπολη (video – pics)

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021 13:41
rbt

Την Τρίτη 22 Ιουνίου, η Τρίπολη ζει μια μέρα γεμάτη ποδήλατο!

Στο πλαίσιο της σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη” που πραγματοποιείται σε 19 Ελληνικές πόλεις από τα My market, πραγματοποιήθηκε και στην Τρίπολη μια δράση, αφιερωμένη στο ποδήλατο, που αποτελείται από τις εξής ενέργειες:1. Δωρεάν έλεγχος ποδηλάτου: Ένας τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό σας και σας δίνει συμβουλές για πιθανές αναβαθμίσεις, μικρορυθμίσεις ή αλλαγές που θα μπορούσαν να κάνουν τη διαδικασία της ποδηλασίας ακόμα πιο απολαυστική! Διαδικασία: Οι περαστικοί έρχονται με το ποδήλατό τους στην τέντα της δράσης και ένας ειδικευμένος τεχνικός ελέγχει το ποδήλατό τους, φουσκώνει τα λάστιχα, συζητά μαζί τους για τις ανάγκες και τα σχόλιά τους σχετικά με το ποδήλατό τους και τους συμβουλεύει για πιθανές αλλαγές, αναβαθμίσεις ή και την επόμενη αγορά τους.

2. Μιλάμε για ποδήλατο: Tι σας αρέσει στο ποδήλατο; Τι σας δυσκολεύει; Πώς θα θέλατε να είναι η πόλη σας; Τι θα θέλατε να μοιραστείτε με τον Δήμo σας;

Πείτε μας την άποψή σας για την ποδηλατική κουλτούρα της πόλης και ελάτε να στείλουμε στον Δήμαρχο της πόλης, μέσω της ΚΕΔΕ το δικό σας μήνυμα σχετικά με το ποδήλατο ως μέσο αστικής μετακίνησης στην πόλη σας.

3. Δίπλωμα ποδηλάτου για παιδιά δημοτικού: Το “Δίπλωμα Ποδηλάτου” είναι μια συμβολική ενέργεια που έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τα παιδιά αλλά και τους γονείς σχετικά με τη σημασία του ποδηλάτου για τη ζωή μας, τους βασικούς κανόνες ασφαλείας αλλά και το γεγονός πως ο ΚΟΚ ισχύει για όλους μας – και για τα ποδήλατα. Για να μοιραζόμαστε όλοι τους δρόμους με ασφάλεια. Η ενέργεια υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όσοι βρέθηκαν σε αυτή τη δράση είχαν την ευκαιρία να δουν και να δοκιμάσουν τους εναλλακτικούς τύπους ποδηλάτων για αστική μετακίνηση: Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel.

Ο δήμαρχος Τρίπολης Κ. Τζιούμης βρέθηκε στην πλατεία και μίλησε για τις εξελίξεις σχετικά με τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου στην Τρίπολη, ενώ η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων (METRO A.E.B.E.) κα. Σοφία Τάτα μίλησε για υπέροχη φιλοξενία του δήμου και ανέλυσε το πρόγραμμα της δράσης.

 

Στην επίσημη ανακοίνωση του ο Δήμος Τρίπολης αναφέρει:

Δράση αφιερωμένη στο ποδήλατο οργανώθηκε, την Τρίτη (22/6/2021), στην πλατεία Πετρινού, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων “Πόλη με ποδήλατα – όμορφη πόλη”, οι οποίες πραγματοποιούνται σε 19 Ελληνικές πόλεις, από την Κεντρική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων (ΚΕΔΕ) και τα My market.

Η δράση στην Τρίπολη, η οποία θα διαρκέσει ως τις 9.00 το βράδυ, περιλαμβάνει δωρεάν έλεγχο ποδηλάτου, «δίπλωμα ποδηλάτου» για μικρά παιδιά και δυνατότητα δοκιμής εναλλακτικών τύπων ποδηλάτων για αστική μετακίνηση (Ηλεκτρικό πόλης, ηλεκτρικό trekking, Διπλωτό αλλά και Gravel).

Το συγκεκριμένο σημείο επισκέφθηκε ο Δήμαρχος κ. Κώστας Τζιούμης, ο οποίος υπογράμμισε ότι σκοπός είναι να αποκτήσουμε «μία νοοτροπία και κουλτούρα χρήσης του ποδηλάτου, ως ένα μέσο φιλικό για το περιβάλλον και την υγεία μας, αφού αποτελεί μια γρήγορη και ασφαλής μετακίνηση και βελτιώνει γενικότερα τη ζωή μιας πυκνοκατοικημένης πόλης, όπως της δικής μας».

Επιπλέον, ο κ. Τζιούμης αναφέρθηκε στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων που σχεδιάζει ο Δήμος Τρίπολης, εξηγώντας ότι ολοκληρώνεται η μελέτη ΣΒΑΚ ενώ έχει υποβληθεί πρόταση στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για τη δημιουργία ενός δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη και περιμετρικά.

Τέλος, ο Δήμαρχος υπενθύμισε ότι προχωρά και η υλοποίηση του δρόμου προς το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, όπου κι εκεί θα γίνει ένας σύγχρονος ποδηλατοδρόμος.
Από την πλευρά της, η Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της ΜΕΤΡΟ ΑΕΒΕ κα. Σοφία Τατά, μίλησε με θερμά λόγια για την πόλη της Τρίπολης και για την άψογη φιλοξενία, ενώ κάλεσε όλους τους πολίτες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τις καθημερινές τους μετακινήσεις μέσα στην πόλη.