Εκδήλωση στην Τρίπολη για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (video – pics)

Τρίτη, 3 Δεκεμβρίου 2019 13:14

Την Τρίτη 3/12/2019 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση από το Σύλλογο ΑμεΑ Νομού Αρκαδίας, στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) « Διεκδικούμε Μαζί»

Με τη συμμετοχή:ΕΕΕΕΚ Μαντινείας
Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Παράρτημα Τρίπολης
Σύλλογος Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Αρκαδίας
Χορωδία Τρίπολης με τη παιδική χορωδία «Σπουργίτια»
Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Πελοποννήσου

Πριν την εκδήλωση μίλησαν στην κάμερα του drt915.gr  ο Πρόεδρος ΑΜΕΑ Αρκαδίας κ. Σταύρος Μιχαλόπουλος, ο Δήμαρχος Τρίπολης κ Κώστας Τζιούμης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ Λαγός και κα. Καρούντζου, οι διευθυντές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης αλλά και αρκετοί μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Η επιλογή της συγκεκριμένης ημερομηνίας συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007. (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.
Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ, περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.