Εκδήλωση στην Τρίπολη για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (vid,ph)

Πέμπτη, 7 Δεκέμβριος 2017 17:57

Αναφορά στα έργα που έγιναν από το ΕΣΠΑ μέσω της Περιφέρειας Πελοποννήσου και ενημέρωση για την χρηματοδότηση από το Ταμείο Γιούνγκερ

Με τίτλο “Αλλάζουμε, Προχωρούμε, Αξιοποιούμε” και στο πλαίσιο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΕΣΠΑ, που θα πραγματοποιηθεί, στην Τρίπολη, την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, αργά το μεσημέρι της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου, διοργανώθηκε, στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης, από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, ανοιχτή συζήτηση για την πολιτική συνοχής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης βραβεύτηκαν τα σχολεία της Τρίπολης που συμμετείχαν σε εκθέσεις ζωγραφικής και φωτογραφίας με θέμα “το σχολείο μου”. Να σημειώσουμε πως η έκθεση θα είναι και την Παρασκευή ανοιχτή, στον πρώτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.

Επίσης το πρόγραμμα περιλάμβανε την παρουσίαση των έργων που έχουν γίνει από το ΕΣΠΑ και την εισαγωγική ομιλία έκανε ο κ.Παναγιώτης Κούτρης, Προϊστάμενος Μονάδας Α, ΕΥΔΕΠ Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στη συνέχεια υπήρξε συζήτηση για την σημασία των έργων αυτών στην ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όπου μίλησαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, ο Ιωάννης Φίρμπας, Γενικός Διευθυντής Εθνικής Αρχής Συντονισμού και η Κλημεντίνη Διακομανώλη, Αντιπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα. Η κα.Διακομανώλη, σε δηλώσεις της, αναφέρθηκε και στο Ταμείο Γιούνγκερ και την χρηματοδότηση που αυτό παρέχει σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις. Χρηματοδότηση με την μορφή δανεισμού.

Ακόμα πραγματοποιήθηκε ομιλία για τα προβλήματα που υπάρχουν στην διαχείριση των πόρων ανά θεματικό τομέα.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η Δημοσιογράφος Μαρία Νικόλτσιου.

Δείτε φωτογραφικό υλικό και βίντεο από την εκδήλωση.

Ενημερωτική εκδήλωση στην Τρίπολη για το ΕΣΠΑ