Εκδήλωση του ΚΚΕ Αρκαδίας στην Τρίπολη για την απολιγνιτοποίηση και την αύξηση στην τιμή της ενέργειας (vid,ph)

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021 19:33

Τις δραστικές συνέπειες από την απελευθέρωση της ενέργειας, την μονοκαλλιέργεια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας-ΑΠΕ και συνολικά την ενεργειακή πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και των προηγούμενων Κυβερνήσεων, τις βιώνει η περιοχή της Αρκαδίας λόγω της απολιγνιτοποίησης ενώ όλες οι περιοχές της χώρας τις βιώνουν μέσα από την ακρίβεια που είναι η άλλη όψη του νομίσματος.

Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Γρηγόρης Λιονής, υπεύθυνος του τομέα Οικονομίας του Κόμματος, στη διάρκεια εκδήλωσης με θέμα τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας, που διοργάνωσε η Τομεακή Επιτροπή του ΚΚΕ Αρκαδίας, το βράδυ του Σαββάτου 4 Δεκεμβρίου στο Αμφιθέατρο του Αποστολοπουλείου Πνευματικού Κέντρου της Τρίπολης.Ο κ. Λιονής τόνισε πως με πρόσχημα της προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή προκρίνεται ένα νέο project, το πράσινο new deal, που κύριο στόχο έχει τη θωράκιση της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.

Συμπλήρωσε δε πως την ίδια κατεύθυνση έχουν τα προγράμματα της ΕΕ που στο όνομα τους ομνύουν όλα τα αστικά κόμματα, όλες οι κυβερνήσεις που πέρασαν.
Προγράμματα που χρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης,
καθώς και το πρόγραμμα της λεγόμενης «δίκαιης» μετάβασης.

«Ο λογαριασμός για όλα αυτά έχει αρχίσει να πληρώνεται από το λαό με τα
αυξημένα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, πετρελαίου θέρμανσης, γενικότερα
των υγρών καυσίμων και του φυσικού αερίου», επεσήμανε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, καλώντας τους εργαζόμενους να μην υποκύψουν και να αγωνιστούν ώστε βάση της παραγωγής ενέργειας να παραμείνει ο λιγνίτης, αφού μάλιστα το Καλοκαίρι, αποδείχθηκε πως ο λιγνίτης είναι αναγκαίος.

 

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο με τις δηλώσεις του κ. Λιονή και αποσπάσματα από την ομιλία του.