Η εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης για την Επανάσταση του 1821 (vid, ph)

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2016 11:39

Την καθιερωμένη του εκδήλωση για την Επανάσταση του 1821 πραγματοποίησε το βράδυ του Σαββάτου 19 Μαρτίου το Λύκειο Ελληνίδων Τρίπολης στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της πόλης.

Μία εκδήλωση που συνδιοργανώνεται με την Περιφέρεια Πελοποννήσου-Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας και αποσκοπεί στην υπενθύμιση των ιστορικών γεγονότων και στην διατήρηση της ιστορικής μνήμης, απαραίτητα στοιχεία για να συνεχίσουμε ως χώρα στο μέλλον, ιδιαίτερα σήμερα που η χώρα μας περνά δύσκολες και ιδιαίτερα κρίσιμες στιγμές.Η μουσικοχορευτική εκδήλωση, που παρακολούθησε αρκετός κόσμος, διανθίστηκε με ομιλία από τον Κωνσταντίνο Αναγνωστόπουλο, φιλόλογο και ιστορικό,  με θέμα «Το Ηρώο του Αγώνα», του ζωγράφου Peter Von Hess.

Μέσα από πίνακες του ζωγράφου οι θεατές είχαν την ευκαιρία να μυηθούν στα μυστικά της τέχνης, που εμπνεύστηκε ο ζωγράφος από ήρωες, γνωστούς και πιο άγνωστους, της Ελληνικής Επανάστασης και να θυμηθούν ιστορικά γεγονότα τα οποία και απεικονίζονταν στους πίνακες.

Οι χοροί δε εντυπωσιακοί και από πολλά μέρη της χώρας μας, ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι ενδυμασίες των χορευτών.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης κα.Αναγνώστου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β.Γιαννακούρας και ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας. Παρόντες μεταξύ άλλων οι βουλευτές Γιώργος Παπαηλιού και Κώστας Βλάσης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Κατσίρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Ηλίας Τότσης (Αντιδήμαρχος), Δημήτρης Κοσκινάς και Χριστίνα Ζαμπαθά και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Τρίπολης Σωτήρης Καπόγιαννης. Να σημειώσουμε πως διαβάστηκε μήνυμα της πολιτευτή Αρκαδίας Εύης Τατούλη, η οποία δεν μπόρεσε για προσωπικούς λόγους να παραστεί στην εκδήλωση.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό και βίντεο από το σύνολο της εκδήλωσης του Λυκείου Ελληνίδων Τρίπολης.

Ε.Τ.