Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για το Πολυτεχνείο στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας (vid/ph)

Εκδήλωση με αφορμή τα γεγονότα του Πολυτεχνείου οργάνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (15/11) στο Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας στην Τρίπολη ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ Αρκαδίας, (συνδιοργανωτής ήταν και η νεολαία του κόμματος)

«48 χρόνια μετά στον δρόμο που χάραξε εκείνος ο Νοέμβρης» ανέφερε ανεβαίνοντας στο βήμα ο κ.Στάικος – συντονιστής της Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ Αρκαδίας, ο οποίος αφού καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους, έδωσε αμέσως μετά τον λόγο στην κα.Μαρία Μητροπούλου , που συντόνιζε την εκδήλωση.



Ο κ.Δημητρης Χατζησωκράτης, ένας άνθρωπος που βίωσε τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, μέλος της συντονιστικής επιτροπής κατάληψης και μέλος της κεντρικής επιτροπής ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στα όσα έζησε ο ίδιος, στο πως φτάσαμε μέχρι την κατάληψη του Πολυτεχνείου, στο μεγαλείο εκείνου του φοιτητικού κινήματος, αλλά και στην παρακαταθήκη του αγώνα. «Το Πολυτεχνείο δεν ανήκει στους δημιουργούς του. Δικές τους είναι οι ανεξίτηλες μνήμες από τα συγκλονιστικά βιώματα και τις μοναδικές στιγμές της εξέγερσης. Δικό τους και το ξεπέρασμα των ορίων τους μέσα στην συλλογική τους λειτουργία. Το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει στην σημερινή γενιά που με τα δικά της οράματα και συνθήματα προσδίδει το δικό της περιεχόμενο σε αγώνες της, έως ότου και αυτή παραδώσει την σκυτάλη στην επόμενη. Φυσικά το Πολυτεχνείο πρέπει να ανήκει και σε ολόκληρο τον δημοκρατικό λαό. Να νιώθουν όλοι περήφανοι, γιατί παρόλο που αυτός ο τόπος γεννάει μερικές φορές δικτάτορες, γεννάει και τους τυραννοκτόνους», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο κ.Ανδρέας Παυλής μέλος του κεντρικού συμβουλίου νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για την συμπλήρωση 48 χρόνων από την ιστορική εξέγερση του Πολυτεχνείου, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην διαχρονικότητα του συνθήματος «ψωμί- παιδεία- ελευθερία». «Σήμερα η νέα γενιά οφείλει να πιάσει το νήμα του αγώνα από το Πολυτεχνείο και να παλέψει για ψωμί, όντας μια γενιά που βίωσε την απόλυτη φτωχοποίηση την τελευταία δεκαετία», τόνισε μεταξύ άλλων. Παράλληλα αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους η νέα γενιά πρέπει να παλέψει και για παιδεία και ελευθερία, κάνοντας μάλιστα ειδική μνεία στην ελευθερία της δημοσιογραφίας.

Στην συνέχεια ο κ.Σπύρος Νικολοπουλος μέλος του Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου μίλησε για την νεολαία της εποχής που αποτέλεσε την καρδιά του αγώνα. «Τα μηνύματα είναι επίκαιρα, επιτακτικά και εξεγερτικά. Αντίσταση στους αφεντάδες του σύμπαντος. Αντίσταση με σύνθημα ο άνθρωπος πάνω από τα κέρδη. Αντίσταση στον αυταρχισμό και την συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αντίσταση για μια ουσιαστικά συμμετοχική δημοκρατική δημοκρατία΄ Να αναλογιστούμε πόσο μεγάλο είναι και το δικό μας χρέος να διασφαλίσουμε τα αγαθά της Δημοκρατίας για τα οποία εκείνοι αγωνίστηκαν» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος ο κ.Πέτρος Ζούνης μετέφερε – για πρώτη φορά δημόσια – το προσωπικό του βίωμα του από την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την εκδήλωση:

Προηγούμενο άρθροΠεΣυ Πελοποννήσου για αγριογούρουνα: Η Κυβέρνηση θα πρέπει να λάβει μέτρα για τον υπερπληθυσμό τους
Επόμενο άρθροKορονοϊός: 6.950 νέα κρούσματα, 72 θάνατοι, 551 διασωληνωμένοι | 37 κρούσματα στην Αρκαδία