Εκδηλώσεις επετείου προσκυνήματος Θεοδώρου Κολοκοτρώνη

Πέμπτη, 9 Μάιος 2019 19:36

Ο Δήμος Τρίπολης σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας & Κυνουρίας και το Σύλλογο Χρυσοβιτσιωτών πραγματοποιούν τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στο Χρυσοβιτσι το Σάββατο και την Κυριακή 11 και 12 Μαΐου 2019 για τον εορτασμό της 198ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβιτσι» και ανακήρυξης της πρώτης πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της επανάστασης στην Αρκαδία.

Αναλυτικότερα το πρόγραμμα εορτασμού της 198ης επετείου προσκυνήματος του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην «Παναγιά στο Χρυσοβίτσι» και ανακήρυξης της πρώτης πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της Επανάστασης στην Αρκαδία, έχουν ως εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 11 ΜΑΪΟΥ 2019

10:00 | Διεξαγωγή αγώνα ορεινού δρόμου 15 χιλιομέτρων, στη διαδρομή Λιμποβίσι – Αρκουδόρεμα – Πιάνα – Χρυσοβίτσι. Η εκκίνηση θα δοθεί στο σπίτι του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στο Λιμποβίσι και ο τερματισμός θα γίνει στην προτομή του Γέρου στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου, επί της οποίας αναγράφεται η πράξη ανακήρυξής του σε αρχιστράτηγο.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 12 ΜΑΪΟΥ 2019

07:00 | Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών του Χρυσοβιτσίου.

07:30 | Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Χρυσοβίτσι, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας & Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

10:00 | Δοξολογία.

10:20 | Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Μαρίνο Ρουσιά.

10:40 | Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη στην πλατεία του Χρυσοβιτσίου.

10:50 | Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των αγωνιστών της Εθνεγερσίας και ανάκρουση του Εθνικού ‘Υμνου. Τιμητικοί πυροβολισμοί από τα μέλη του Σκοπευτικού Ομίλου Παραδοσιακών Όπλων Πατρών.

11:00 Παραδοσιακοί χοροί στην πλατεία του χωριού από το Πολιτιστικό Λαογραφικό Σωματείο «Μωραίτες».