Εκοιμήθη εν ώρα Λειτουργίας ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος!

Τετάρτη, 8 Νοεμβρίου 2017 14:51

Ο Μονεμβασίας και Σπάρτης ορίστηκε τοποτηρητής

Εκοιμήθη σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες της Romfea.gr, ο Μητροπολίτης Μάνης Χρυσόστομος σε ηλικία 84 ετών.Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Σεβασμιώτατος, άφησε την τελευταία του πνοή κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στην Αρεόπολη.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Μάνης κυρός Χρυσόστομος (κατά κόσμον Δημήτριος Κορακίτης) εγεννήθη το 1933 στην Αθήνα.

Απεφοίτησε από την Θεολογική Σχολή Αθηνών το 1957.

Χειροτονήθηκε Διάκονος το 1960 και Πρεσβύτερος το 1966. Από το 1958 έως το 1963 διετέλεσε Καθηγητής στην Μέση Εκπαίδευση.

Το 1969 διορίστηκε Γραμματεύς και Κωδικογράφος της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Από το 1966 έως την εκλογή του, διακόνησε ως Πρόεδρος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης οδού Αιόλου, για την ανακαίνιση του οποίου συνετέλεσε τα μέγιστα.

Την 6η Οκτωβρίου 1996 χειροτονήθηκε Μητροπολίτης Γυθείου και Οιτύλου. Το 2010 η Ιερά Μητρόπολη κατόπιν αποφάσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος έλαβε τον ιστορικό τίτλο της, Ιερά Μητρόπολις Μάνης.

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης Τοποτηρητής στην Μητρόπολη Μάνης

Με απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Τοποτηρητής της χηρευούσης Μητροπόλεως Μάνης ορίσθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος.

Η Εξόδιος Ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτου Μάνης κυρού Χρυσοστόμου θα ψαλεί την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου στις 12.00 στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Γύθειο, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Πηγή: romfea.gr

* Σύμφωνα με πληροφορίες της Δημοτικής Ραδιοφωνίας Τρίπολης, σήμερα Τετάρτη 8 Νοεμβρίου, στις 17:40, θα γίνει η υποδοχή του λειψάνου του κεκοιμημένου ιεράρχη, από τον τοποτηρητή της Μητροπόλεως, τον κλήρο, τις αρχές και τον πιστό λαό της επαρχίας του, στην πλατεία ηρώου, στο περιβολάκι Γυθείου. Στη συνέχεια, η νεκρική πομπή θα κατευθυνθεί στο Μητροπολιτικό Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Γυθείου, όπου η σορός θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, έως και την Εξόδιο Ακολουθία ενώ, καθόλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας, θα τελούνται Ιερές Ακολουθίες.

Ο κεκοιμημένος ιεράρχης είχε ανακηρυχθεί, με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, επίτιμος δημότης Ανατολικής Μάνης, τον Οκτώβριο του 2016, με τη συμπλήρωση 20 ετών διαποίμανσης της ιστορικής Μητροπόλεως Μάνης.