Εκπρόσωποι της ΕΜΑΚ στην Τρίπολη για την ίδρυση του 9ου κλιμακίου (vid,ph)

Τετάρτη, 10 Μαρτίου 2021 19:09

Στελέχη της ΕΜΑΚ βρέθηκαν στην Τρίπολη, λίγο πριν το μεσημέρι της Τετάρτης 10 Μαρτίου.

Τα στελέχη συναντήθηκαν στην έδρα της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα καθώς και με το Δήμαρχο της Τρίπολης, ο οποίος ήταν στην Περιφέρεια, για υπογραφή σύμβασης για υλοποίηση έργων στο γήπεδο του Παναρκαδικού. Η εν λόγω σύμβαση, με προϋπολογισμό 35.000 ευρώ, αφορά εργασίες ανακαίνισης, βελτίωσης και συντήρησης των κτηριακών εγκαταστάσεων του γηπέδου του Παναρκαδικού.Στη συνέχεια τα στελέχη, μαζί και με τον Διοικητή της ΠΥ Πελοποννήσου Θανάση Κολυβήρα και τον Συντονιστή της Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Βασίλη Χατζή, επισκέφτηκαν το Τ.Δ του Αγίου Βασιλείου, όπου στο χώρο του πρώην Δημοτικού Σχολείου, στεγάζεται το πεζοπόρο τμήμα της Πυροσβεστικής και είναι ο χώρος που προτείνεται για τη στέγαση της 9ης ΕΜΑΚ, η οποία αναμένεται να ιδρυθεί, μετά και από αντίστοιχη ανακοίνωση του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά.

Οι εκπρόσωποι της ΕΜΑΚ είδαν το χώρο στο ΤΔ Αγίου Βασιλείου και όπως είπαν θα κάνουν την πρότασή τους, τονίζοντας πως έχουν την βοήθεια τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου για την κάλυψη των αναγκών που θα παρουσιαστούν.

Ο κ. Νίκας σημείωσε πως είναι σημαντική η ίδρυση του 9ου κλιμακίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, κάτι που θα καλύψει ένα σημαντικό κενό, ενώ και ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης εξέφρασε την ικανοποίησή του και τόνισε πως η περιοχή έχει ανάγκη από την ίδρυση ενός νέου κλιμακίου, αφού παρουσιάζονται διάφορα περιστατικά που απαιτούν την επέμβαση της ΕΜΑΚ.

Την αντιπροσωπεία της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος αποτελούσαν ο διευθυντής της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Καταστροφών αρχιπύραρχος Γιάννης Πανόπουλος, ο τμηματάρχης επιχειρήσεων και εκπαίδευσης της εν λόγω Διεύθυνσης αντιπύραρχος Γιάννης Κολοβός και ο εκπαιδευτής ΟΟΕΔ (Ορειβατική Ομάδα Ερευνας και Διάσωσης) της ΕΜΑΚ πυρονόμος Λευτέρης Δημητρόπουλος.

Τόσο στη συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας Πελοποννήσου, όσο και στις αυτοψίες που ακολούθησαν συμμετείχαν επίσης ο διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Θανάσης Κολυβήρας και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης και πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Βασίλης Καπέλιος.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη συνάντηση στην Περιφέρεια και από την αυτοψία στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Βασιλείου.